O.SY. BUS DRIVERS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ ... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ ...

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 | 12:18 π.μ.

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ...ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ



8/3/2011

Επί 10 μέρες η ΠΑΣΚΕ κρατούσε το Συνδικάτο παραλυμένο: αρνούνταν να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γ.Σ. (για κοινή συγκέντρωση όλων των ΜΜΜ), αρνούνταν να συγκαλέσουν ΔΣ, αρνούνταν να συγκαλέσουν γενική συνέλευση. Γιατί; Για να μην μπορεί ο κλάδος να συνεχίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Έπρεπε να προχωρήσουμε μόνοι μας (εργαζόμενοι και παρατάξεις πλην της ΠΑΣΚΕ) σε γενική συνέλευση (28/2) για να θορυβηθεί ο Λιαγούρης και να ενεργοποιήσει ξανά το ΔΣ του σωματείου. Πριν το κάνει βέβαια, πρόλαβε να ακυρώσει την απόφαση της ΓΣ για συνέχιση των στάσεων εργασίας που πήραμε στις 28/2 (θυμηθείτε το αυτό, όταν θα βγάζουν λόγους περί δημοκρατίας...).

Όσο για το ΔΣ που συγκάλεσε η ΠΑΣΚΕ την 1/3... εκεί έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο: το πρόσωπο των κουκουλοφόρων της Τρόϊκας, αυτών που έχουν αναλάβει το ξεπούλημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, των μισθών μας, των θέσεων εργασίας μας, των εργασιακών δικαιωμάτων μας, των πάντων...

Στο ΔΣ της 1/3 η ΠΑΣΚΕ κάλεσε τις παρατάξεις να ψηφίσουμε νέο πρόεδρο του Συνδικάτου. Όταν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ζητήσαμε να συνδυαστεί αυτό με συνολική ανασύνθεση προεδρείου και συγκεκριμένα με σύνθεση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, η ΠΑΣΚΕ παρέπεμψε το θέμα της συνολικής ανασύνθεσης σε επόμενο ΔΣ.

Οι υπόλοιποι συγκοινωνιακοί φορείς προχωράνε σε 24ωρη απεργία - η ΠΑΣΚΕ - ΕΘΕΛ συζητά στο ΔΣ για τα κινητά!

Η ανασύνθεση προεδρείου όμως δεν έγινε ούτε στο επόμενο ΔΣ της 3/3. Γιατί σε αυτό το ΔΣ η ΠΑΣΚΕ έβαλε σαν πρώτα θέματα προς συζήτηση λογαριασμούς των κινητών και το «δημοψήφισμα» που σχεδιάζει (βλ. συνέχεια). Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΠΑΣΚΕ - ΕΘΕΛ: όταν όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς προχωράνε σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9/3, η ΠΑΣΚΕ προχωρά σε συζήτηση για τους λογαριασμούς των κινητών!

Η ΠΑΣΚΕ προσπαθούσε να αποφύγει πάση θυσία την ανασύνθεση προεδρείου πριν τις 9/3 και πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της. Το σκεπτικό ήταν το εξής: ακόμα κι' αν δεν μπορέσει να αποφύγει την ανασύνθεση του προεδρείου, θέλει να έχει προλάβει α) να δημιουργήσει κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας στους εργαζόμενους με τη μη συμμετοχή της ΕΘΕΛ στην 24ωρη απεργία και β) να έχει βγάλει ένα αποτέλεσμα από το δημοψήφισμα που να είναι αρνητικό για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Το Δημοψήφισμα της ΠΑΣΚΕ είναι αντικαταστατικό και πραξικοπηματικό!

Το Δημοψήφισμα που σχεδιάζει η ΠΑΣΚΕ είναι αντικαταστικό και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά!

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδικάτου (άρθρο 19) ο μόνος που έχει δικαίωμα να αποφασίσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στα αμαξοστάσια είναι η γενική συνέλευση - η οποία αποτελεί το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου. Κανείς άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα - ούτε το προεδρείο, ούτε το ΔΣ (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έδωσε έγκριση για δημοψήφισμα)!

Γιατί η ΠΑΣΚΕ καλεί σε δημοψήφισμα και όχι σε γενική συνέλευση; Διότι όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, η ΠΑΣΚΕ δεν μπορεί να ελέγξει το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όμως μπορεί να το ελέγξει: οι εντολοδόχοι της στη διοίκηση, στα γραφεία κίνησης κοκ εκβιάζουν ήδη τους εργαζόμενους να ψηφίσουν κατά των κινητοποιήσεων με αντάλλαγμα ρεπό, καλές βάρδιες, μια «καλή θέση στη νέα εταιρίας μας» - όπως χαρακτηριστικά λένε.

Η ταχτική αυτή δεν είναι καινούρια συνάδελφοι. Η πρώτη που αντικατέστησε (δια νόμου) τις γενικές συνελεύσεις στα συνδικάτα με «δημοψηφίσματα» ήταν η Μ. Θάτσερ - η πρωθυπουργός που ισοπέδωσε το εργατικό κίνημα στην Αγγλία για 25 χρόνια. Όπως η Θάτσερ, έτσι και η ΠΑΣΚΕ σήμερα λέει: το δημοψήφισμα είναι πιο δημοκρατικό από τη γενική συνέλευση. Και εμείς ξαναλέμε συνάδελφοι: στα δημοψηφίσματα οι ερωτήσεις είναι «στημένες» και η ψήφος εκβιάζεται, ενώ στις γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι μπορούν, αφού ακούσουν όλες τις απόψεις, όλα τα επιχειρήματα, να ψηφίσουν ελεύθερα. Αυτή είναι πραγματική δημοκρατία.

Και εδώ, αξίζει να θυμηθούμε και το αποτέλεσμα του τελευταίου δημοψηφίσματος που διεξάχθηκε στην ΕΘΕΛ. Το δημοψήφισμα του 1997 για τις «κατσαρές», το οποίο το πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Θυμάστε ποιοι προτείνανε τότε «κατσαρές»; Πώς ήταν στημένο το ερωτηματολόγιο; Ποιοι κάνανε τότε χρέη εφορευτικής; Αυτοί που δεν δουλέψανε ποτέ τους «κατσαρή». Οι ίδιοι που τρεις μήνες τώρα δεν ξέρουν τι θα πει απεργία και στάση εργασίας και που σήμερα παρουσιάζουν τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ σαν «κουρασμένους από τις άσκοπες κινητοποιήσεις». Η κυβέρνηση και η Τρόϊκα κουράστηκε συνάδελφοι και ο Λιαγούρης ανέλαβε να της δώσει ανάσες.

Την Τετάρτη 9/3 καλούμε τους εργαζόμενους στα αμαξοστάσια να δημιουργήσουν ανθρώπινες αλυσίδες - φρουρές μπροστά από τις κάλπες, για να ακυρώσουμε στην πράξη το «δημοψήφισμα» - πραξικόπημα της ΠΑΣΚΕ!

Μονόδρομος οι αγώνες μας!

Η ΠΑΣΚΕ συνάδελφοι έχει μια εντολή: να καταστείλει το πιο μαχητικό κομμάτι της εργατικής τάξης, το οποίο σήμερα δεν είναι άλλο από τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ και με αυτό τον τρόπο να διευκολύνει την εφαρμογή του 4ου Μνημονίου.

Χρέος μας συνάδελφοι είναι αυτή την εντολή να την ακυρώσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος. Ήδη μας έχουν αφαιρέσει το 40% του εισοδήματός μας, ανατρέψανε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις εργασιακές μας σχέσεις. Ήδη εφαρμόζεται ο 3899 - για τον οποίο φώναζε η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» και καλούσε σε κινητοποιήσεις στις 13/12/2010. Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν την επίθεση θα πιάσουμε πάτο!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κλάδος έχει και τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσει να αγωνίζεται. Γιατί εδώ παίζεται η επιβίωση η δική μας και των οικογενειών μας. Και μπορεί οικονομικά να έχουμε στριμωχτεί πολύ συνάδελφοι, να θυμόμαστε όμως ότι αυτά που χάνουμε τώρα είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που θα χάσουμε αν εφαρμοστεί ο νόμος Ρέππα.

Γι' αυτό η Ανεξάρτητη Παρέμβαση προτείνει:

     Σύγκληση του ΔΣ (σύμφωνα με το καταστατικό  αυτό μπορεί να γίνει από την Παρασκευή 11/3 καθώς έχουμε καταθέσει ανάλογο έγγραφο πριν 5 εργάσιμες μέρες) με θέματα:

- ανασύνθεση προεδρείου στη βάση του αντιπροσωπευτικού - αναλογικού

- κάλεσμα γενικής συνέλευσης και πρόταση σε αυτήν για συνέχιση των  κινητοποιήσεων.

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σε συντονισμό με τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

    Στήριξη του κινήματος «δεν πληρώνω», το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το Reuters και άλλα διεθνή ΜΜΕ ως «τη σημαντικότερη απειλή για την κυβέρνηση». Αυτή την «απειλή» πρέπει να δυναμώσουμε, με στόχο να ανατρέψουμε τον κοινό μας εχθρό.

                                  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top