O.SY. BUS DRIVERS Συγκοινωνίες: σταματούν οι κινητοποιήσεις(?). - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συγκοινωνίες: σταματούν οι κινητοποιήσεις(?).

Συγκοινωνίες: σταματούν οι κινητοποιήσεις(?).

Written By OsyBusDrivers on Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 | 4:35 μ.μ.

Άρθρο του Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.


Μόνο το 38% των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ ψήφισε στο προχθεσινό «δημοψήφισμα» με σκοπό να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στα μπλε λεωφορεία.
Από τους 5.026 εγγεγραμμένους, προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν στα επτά αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ 1.995. Από αυτούς οι 1.748 τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για διαπραγμάτευση των ΣΣΕ και των στοχευμένων κινητοποιήσεων, όπερ σημαίνει ότι οι απεργίες του πιο ισχυρού συνδικάτου στις συγκοινωνίες αποτελούν πλέον παρελθόν, έστω και με τη συμμετοχή της μειοψηφίας στη διαδικασία.


Ποικίλα ερωτήματα δημιούργησε το γεγονός ότι στο επίσημο δελτίο Τύπου του Συνδικάτου ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ δεν αναφέρονται καθόλου αριθμοί ή στοιχεία για το πόσοι ψήφισαν. Το μόνο που αναγράφεται είναι ότι υπερψηφίστηκε η παραπάνω πρόταση. Τα ακριβή στοιχεία για την ψηφοφορία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του συνδικάτου, τα οποία μάλιστα έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της διαδικασίας αλλά και του προεδρείου, κάνοντας λόγο για παράνομη απόφαση.


«Πήραν ποσοστό Μουμπάρακ» είπε στην «Ε» ο Απόστολος Κασιμέρης, μέλος του Δ.Σ. και πρόσθεσε: «Εχουν φτάσει στο σημείο να πλαστογραφήσουν έγγραφα ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν την πλειοψηφία του προεδρείου».


«Δεν νομιμοποιείστε στη διενέργεια οποιασδήποτε διοικητικής ή διαχειριστικής πράξης που δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας, όπως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος που δεν προβλέπεται από το καταστατικό και παραβιάζει την κυρίαρχη Γενική Συνέλευση» αναφέρουν σε έγγραφό τους εννέα μέλη του Δ.Σ.


Η «Ε» αναζήτησε επίμονα τον νέο πρόεδρο Μιχάλη Λιαγούρη ώστε να διευκρινιστούν τα θέματα που έχουν προκύψει, αλλά η επικοινωνία ήταν... αδύνατη.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top