O.SY. BUS DRIVERS Τριπλό το στοίχημα για τις συγκοινωνίες ... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τριπλό το στοίχημα για τις συγκοινωνίες ...

Τριπλό το στοίχημα για τις συγκοινωνίες ...

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 | 7:38 μ.μ.



Τριπλό στοίχημα για την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών αποτελεί η επόμενη ημέρα στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας. Κι αυτό γιατί καλείται να βελτιώσει την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού, να μηδενίσει τα ελλείμματα και να επαναφέρει την εργασιακή ειρήνη στις συγκοινωνιακές εταιρείες.
Βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης, ο ΟΑΣΑ μετατρέπεται σε μητροπολιτικό φορέα, ενώ οι πέντε συγκοινωνιακές εταιρείες συγχωνεύονται σε δύο, μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) και μία για τα οδικά μέσα (ΟΣΥ).

Μεγάλο «στοίχημα» παραμένει η βελτίωση των μετακινήσεων των πολιτών, οι οποίοι έχουν ήδη επιβαρυνθεί από την αύξηση των εισιτηρίων από 1 ευρώ σε 1,20 και σε 1,40. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι οι περικοπές σε προσωπικό, υπερωριακή απασχόληση και εργασία τις ημέρες των ρεπό θα προκαλέσουν προβλήματα στην παροχή του συγκοινωνιακού έργου, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Μεγάλη η ταλαιπωρία των Αθηναίων χθες από την 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου σκέφτονται να περιορίσουν τις δράσεις τους τις προσεχεί
Μεγάλη η ταλαιπωρία των Αθηναίων χθες από την 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου σκέφτονται να περιορίσουν τις δράσεις τους τις προσεχείς ημέρες
Ταυτόχρονα, οι επιβάτες καλούνται να αλλάξουν νοοτροπία στις μετακινήσεις τους, καθώς το συγκοινωνιακό έργο λεωφορείων και τρόλεϊ θα μειωθεί σταδιακά στο 1/3, ώστε να έχουν αποκλειστικά τροφοδοτικό χαρακτήρα στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ηδη, άλλωστε, έχουν περικοπεί ή διακοπεί δεκάδες λεωφορειακές γραμμές.
Δύσκολη? εξίσωση αποτελεί και η επίλυση των εργασιακών ζητημάτων, τα οποία ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι θα κληθούν άμεσα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις συνολικά 1.440 μετατάξεις, να υπογράψουν νέες επιχειρησιακές συμβάσεις με τους δύο φορείς, ενώ έως το τέλος της χρονιάς θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στις εταιρείες τους όσοι είναι αποσπασμένοι. Οσοι παραμείνουν θα δουν τις αποδοχές τους να ψαλιδίζονται έως και κατά 40% λόγω της κατάργησης των επιδομάτων, καθώς ανέπαφα θα μείνουν ο βασικός μισθός, το χρονοεπίδομα, το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα θέσης και το ανθυγιεινό. Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι στο τέλος του 2011 να έχει μηδενιστεί το έλλειμμα του ΟΑΣΑ.
Τριπλό το στοίχημα για τις συγκοινωνίες
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Προσωρινή ανακωχή
Ανάσα από την καθημερινή ταλαιπωρία των κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, καθώς οι εργαζόμενοι σκέπτονται να χαλαρώσουν τις δράσεις τους μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες αποτελούν από χθες νόμο του κράτους.
Προειδοποιούν, πάντως, με δεύτερο κύμα κινητοποιήσεων, όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης, οι μετατάξεις και οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συλλογικές συμβάσεις. Σήμερα, πάντως, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα αστικά λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
Το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων στα μέσα, πάντως, αναμένεται να γνωστοποιηθεί σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων όλων των εταιρειών.
Χθες συνεχίστηκαν και οι διαμαρτυρίες των μελών του «κινήματος δεν πληρώνω», οι οποίοι σήκωσαν τις μπάρες για περίπου δύο ώρες στα διόδια των Αφιδνών πραγματοποιώντας ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη.
 


Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top