O.SY. BUS DRIVERS ''Οι συγκοινωνίες μεταφέρουν πολίτες ενώνουν πόλεις'' - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ''Οι συγκοινωνίες μεταφέρουν πολίτες ενώνουν πόλεις''

''Οι συγκοινωνίες μεταφέρουν πολίτες ενώνουν πόλεις''

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 | 5:42 μ.μ.

Στο Δήμο Χαϊδαρίου λειτουργεί από τον Ιούλιο του 1994 δίκτυο δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας.
 Οι λόγοι που επέβαλλαν τη δημιουργία του ήταν ουσιαστικά, η δυσχερής επικοινωνία μεταξύ των πολεοδομικών ενοτήτων του Χαϊδαρίου λόγω της εγκάρσιας τομής του πολεοδομικού ιστού του Δήμου από την Λεωφ. Αθηνών – Κορίνθου και της θέσης ορισμένων αποκομμένων περιοχών από τον πολεοδομικό ιστό του Δήμου όπως το Δαφνί, η Αφαία και ο Σκαραμαγκάς.
 
 Οι στόχοι της δημιουργίας δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας, ήταν και είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμεσα στις συνοικίες του Δήμου, η παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των δημοτών σε κάθε σημείο της περιοχής του Δήμου, η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης εντός του Δήμου, η τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω της σύνδεσης των τοπικών εμπορικών περιοχών του Δήμου μεταξύ τους και η διευκόλυνση των δημοτών στην συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στους χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού που βρίσκονται εντός και πέριξ του Δήμου Χαϊδαρίου.
 
 Τα δρομολόγια σχεδιάστηκαν να διεξάγονται με δύο λεωφορεία και να εξυπηρετούν 36 στάσεις σε κάθε διαδρομή, σε συνολικό χρόνο περίπου 40 λεπτών. Το μήκος της κάθε διαδρομής σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ήταν περίπου 10 χλμ.
 Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Χαϊδαρίου είναι εξοπλισμένη με 4 λεωφορεία τα οποία κάνουν μια κυκλική διαδρομή καλύπτοντας όλες τις συνοικίες της πόλης.
 Η αφετηρία είναι στη συμβολή Λ. Αθηνών και Στρ.Καραϊσκάκη απέναντι από το Παλατάκι. Πρόσφατα δρομολογήθηκε επέκταση προς το νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟ". Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά μισή ώρα , από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

 Επίσης, Λεωφορειακή Γραμμή για τους Φοιτητές λειτουργεί από τις 12 Οκτωβρίου, με στόχο την ασφαλή και έγκυρη μετάβαση των φοιτητών της πόλης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αττικής.
 Η λεωφορειακή γραμμή για τους Φοιτητές διέρχεται από κεντρικά σημεία της πόλης για την επιβίβασή τους και καταλήγει στα κεντρικά σημεία των Ανώτερων και Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την αποβίβασή τους.
Συγκεκριμένα:


Στάσεις Λεωφορείου
Επιβίβαση
Αποβίβαση
 
 
07:30   -    Τέρμα Λεωφορείων - Άνω Δάσος
-          Παλαιό Τέρμα – Δάσος (Γ. Παπανδρέου & Μάνης)
-          Πλατεία Λαού (Σουκαντζίδη & Σατωβριάνδου)
-          Πλατεία Ελευθερίας (Γ. Παπανδρέου)
-          Πλατεία Φλέμινγκ (Κουνέλια)
-          ΑΝΟΙΞΗ ( Αγων. Στρατ. Χαϊδαρίου)
-          Πλατεία Ηρώων (Στρ. Καραϊσκάκη)
 
07:45   -    Παλατάκι (Λ. Αθηνών & Στρ. Καραϊσκάκη)
 
 
 
- Τ.Ε.Ι. Αθηνών
- Μουσείο
- Ακαδημίας
- Ζωγράφου
-                               
-                               
-                               
                                                                                                    
Διεύθυνση : Στρ. Καραϊσκάκη 138 - Επαύλεως - Φιλοπάππου, Χαϊδάρι
Τηλέφωνο : 213-2047200 begin_of_the_skype_highlighting            213-2047200      end_of_the_skype_highlighting, 210-5324600 begin_of_the_skype_highlighting            210-5324600      end_of_the_skype_highlighting
 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top