O.SY. BUS DRIVERS Ξεκίνησε η διαδικασία εκποίησης της περιουσίας της χώρας μας !!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ξεκίνησε η διαδικασία εκποίησης της περιουσίας της χώρας μας !!!

Ξεκίνησε η διαδικασία εκποίησης της περιουσίας της χώρας μας !!!

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011 | 12:45 μ.μ.

Στην πώληση πακέτου µετοχών του στον Διεθνή Αερολιµένα Αθηνών (Σπάτα) σκοπεύει να προχωρήσει το Δηµόσιο, µετά την επέκταση της υφιστάµενης σύµβασης παραχώρησης µε τη Hochtief... όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης την εκποίηση του ΟΠΑΠ, αφού προηγουµένως επεκτείνει τη σύµβασή του µε το Ελληνικό Δηµόσιο κατά µία δεκαετία, ώστε να αυξηθεί η αξία της εταιρείας.
Η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε χθες την πρόσληψη συµβούλων (BNP Paribas, Εθνική Τράπεζα και Δικηγορική Εταιρεία Μπερνίτσα) για την επέκταση της διάρκειας της σύµβασης του Δηµοσίου µε τη γερµανική εταιρεία στα Σπάτα, αλλά «και για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συµµετοχής του Δηµοσίου». Σύµφωνα µε πληροφορίες, στόχος του Δηµοσίου είναι να πουλήσει ένα ποσοστό περίπου 20% και να περιοριστεί σε µειοψηφικό πακέτο.
Στη χθεσινή επιτροπή προσελήφθησαν επίσης σύµβουλοι για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδροµίου του Ελληνικού (Citigroup, Τράπεζα Πειραιώς, ΛΑΜΔΑ Χρηµατοοικονοµικοί σύµβουλοι, Δικηγορική Εταιρεία Ζεµπέρης, Μαρκεζίνης, Λάµπρου και Συνεργάτες, Barcelona Strategical Urban Systems A.E.), καθώς και για τον διαχωρισµό των δραστηριοτήτων του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Lazard &Co Ltd, Δικηγορική Εταιρεία Καλλιµόπουλος, Λουκόπουλος, Χιωτέλλης). Μετά τον διαχωρισµό θα επιδιωχθεί η εκποίηση του τµήµατος τραπεζικών δραστηριοτήτων του ταµείου.
Συµφωνήθηκε, επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση να προσληφθούν τις επόµενες εβδοµάδες σύµβουλοι για την επέκταση της σύµβασης του ΟΠΑΠ, όπως επίσης για τα περιφερειακά αεροδρόµια, τα λιµάνια, τη ΛΑΡΚΟ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα Κρατικά Λαχεία και την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου, ενώ ώς το τέλος Ιουνίου θα έχουν προσληφθεί όλοι οι σύµβουλοι για τις εκποιήσεις και την "αξιοποίηση" της ακίνητης περιουσίας. Ακόµη στη χθεσινή επιτροπή αποφασίσθηκε να προωθηθεί νοµοθετικό πλαίσιο για την τουριστική κατοικία και τον χωροταξικό σχεδιασµό, όσÎ! �ν αφορά τα ακίνητα του Δηµοσίου.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top