O.SY. BUS DRIVERS Lamda Development: «Προβληματικό το πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων» - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Lamda Development: «Προβληματικό το πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων»

Lamda Development: «Προβληματικό το πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων»

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 | 7:16 μ.μ.

Ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εκδήλωσαν επιτελικά στελέχη της εταιρείας Lamda Development, του Ομίλου Λάτση, με πεδίο δραστηριοτήτων την ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου επεσήμανε ότι εφόσον η εταιρεία συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα εστίαζε το ενδιαφέρον της σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με έργα εμπορικής, τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης. Στελέχη της Lamda αναφέρουν ότι η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα ύψους 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις.
Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου εκφράζει τον προβληματισμό του για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την αξιοποίηση περιουσίας του δημοσίου, σημειώνοντας ότι οι ρυθμίσεις δεν διευκολύνουν τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.
Όσον αφορά τα τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα της Lamda, που είναι το The Mall Athens, το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ικανοποιημένος, καθώς τόσο η επισκεψιμότητα όσο και ο τζίρος εξακολουθούν να κυμαίνονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Κατά το 2010, ο τζίρος του The Mall Athens διαμορφώθηκε στα 335 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 10,5% έναντι του 2009, ενώ οι επισκέπτες του μειώθηκαν κατά 6% περίπου. Επίσης, ο χώρος συγκεντρώνει 12 εκατ. επισκέπτες ετησίως, γεγονός που τον καθιστά ως το δεύτερο χώρο σε επισκεψιμότητα στη χώρα, μετά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Το Golden Hall σημείωσε τζίρο το 2010 171 εκατ.ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 2,5% σε σχέση με το 2009, ενώ η επισκεψιμότητα του σημείωσε αύξηση 25%. Το Mediterranean Cosmos παρουσίασε μείωση τζίρου 9% το 2010, σε σχέση με το 2009 και διαμορφώθηκε στα 205 εκατ.ευρώ ενώ η επισκεψιμότητα του διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα.
Τα στελέχη της Lamda Development επισήμαναν ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην περαιτέρω επέκταση της στην ΝΑ Ευρώπη, έχοντας βάλει στο "στόχαστρο" αγορές όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Κροατία, η Τουρκία κλπ.
Στην Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι η Lamda Development πραγματοποίησε επένδυση 55 εκατ.ευρώ, αγοράζοντας οικόπεδο 40 στρεμμάτων σε προνομιακό σημείο της πόλης και προχωράει στη δημιουργία ξενοδοχείου 300 περίπου δωματίων, στην κατασκευή κατοικιών υψηλού επιπέδου (90-100 τμ), Γραφείων καθώς και καταστημάτων. Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία. Σε όλες της αγορές που προαναφέρθηκαν εξετάζει ευκαιρίες ή έχει προχωρήσει σε αγορά οικοπέδων....
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top