O.SY. BUS DRIVERS Οι έλεγχοι αύξησαν τις πωλήσεις καρτών!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι έλεγχοι αύξησαν τις πωλήσεις καρτών!!!

Οι έλεγχοι αύξησαν τις πωλήσεις καρτών!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 19 Απριλίου 2011 | 12:28 μ.μ.

Σε αύξηση κατά 10% των πωλήσεων μηνιαίων καρτών αλλά και στη μείωση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων οδήγησαν οι έλεγχοι του νέου Σώματος Ελέγχου του ΟΑΣΑ που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου Σώματος Ελέγχου παρέχονταν συστάσεις προς τους επιβάτες για την επικύρωση των εισιτηρίων, καταγράφηκε:

αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων κατά 100% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και κατά 200% σε σχέση με το 2009,

αύξηση του αριθμού των προστίμων κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του Απριλίου 2010,

αύξηση πλέον του 10% των πωλήσεων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, διότι διαπιστώνεται αύξηση της αντίληψης πιθανού ελέγχου στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των πωλήσεων μηνιαίων καρτών στον Απρίλιο 2011.

Εσοδα απο τους χρήστες
Πρωταρχικός στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα έσοδα από τους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών και όχι η αύξηση προστίμων στους επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΑ εφαρμόζει συγκεκριμένες διαδικασίες για τους επιβάτες που δεν έχουν επικυρώσει κανένα εισιτήριο ή το κατάλληλο εισιτήριο (π.χ. μειωμένο) ή δεν φέρουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ή κάρτα/βεβαίωση που να πιστοποιεί τη νομιμότητα στη χρήση μειωμένου κομίστρου.

Ο ΟΑΣΑ έχει συστήσει ειδική μονάδα με στόχο την άμεση ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ και την αυθημερόν διαβίβαση στη Δικαιοσύνη των υποθέσεων εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων. Τα έσοδα που χάνονται από την εισιτηριοδιαφυγή υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ/έτος. Εκτιμάται ότι αν ο συντονισμένος έλεγχος λειτουργήσει αποτρεπτικά τότε μπορεί να επιφέρει σημαντική αύξηση των επικυρώσεων σε ποσοστό μέχρι και 10%, που αντιστοιχεί σε πρόσθετα έσοδα 15 έως 30 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μαρία Μόσχου
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top