O.SY. BUS DRIVERS Στο σφυρί ....ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ !! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στο σφυρί ....ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ !!

Στο σφυρί ....ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ !!

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 | 10:08 μ.μ.

Ενα πακέτο αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ,την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και έχει ως στόχο να εξοικονομίσει το υπεραισιόδοξο ποσόν των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ μεχρι το 2015, έχει εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πρωθυπουργικό γραφείο για το τελικό “Ο.κ”.
Το σχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα συμπεριλαμβάνει:
Περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, σε ποσοστό 11% μέσα στο 2012, τη διάθεση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, πώληση μεριδίου του ΟΠΑΠ επίσης μέσα στο 2012, αλλά και του 30% της ΔΕΠΑ.
Καθώς το χρηματιστήριο βρίσκεται στο ναδίρ, σε ό,τι αφορά στον ΟΤΕ, με βάση τη συμφωνία με την DT, η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει στους Γερμανούς το 10% των μετοχών σε τιμή που θα διαμορφωθεί από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής τον τελευταίο μήνα συν ένα υπερτίμημα 15%, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αντληθούν περισσότρα από 400 εκατ. Ευρώ.
Για την ΔΕΗ, προτείνεται να διατεθεί το 11% μέσω του ΧΑ το 2012 με απώτερο στόχο το ποσοστό του Δημοσίου να υποχωρήσει στο 40%. Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ αναζητείται λύση που να..
προκαλέσει τις όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα να παραχωρηθούν για 10-20 έτη τα ποσοστά που ελέγχει το Δημόσιο σε ιδιώτες που θα αναλάβουν τα ηνύα των επιχειρήσεων ώστε να αποφευχθεί έτσι η πώληση τους.
 
 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top