O.SY. BUS DRIVERS ΤΡΑΜ: Πολύτιμες πληροφορίες από απάντηση σε δημοσιευμά τύπου!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΤΡΑΜ: Πολύτιμες πληροφορίες από απάντηση σε δημοσιευμά τύπου!!!

ΤΡΑΜ: Πολύτιμες πληροφορίες από απάντηση σε δημοσιευμά τύπου!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 12 Απριλίου 2011 | 5:58 μ.μ.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ΤΡΑΜ ΑΕ απαντά σε δημοσίευμα τύπου. Θυμίζουμε την απάντηση σε δημοσιευμά της IX Auto με τίτλο: "Προσοχή στα τραμ!".

Ακολουθώντας την παράδοση, η ΤΡΑΜ απάντησε σε δημοσιευμά της Ισοτιμίας ( δημοσιευμά εδώ - απάντηση της ΤΡΑΜ εδώ), δίδοντας πολύτιμες πληροφορίες εφ όλης της ύλης, μερικές από τις οποίες παραθέτουμε:

Πράσινο Κύμα

Όσον αφορά το πράσινο κύμα του τραμ στους φωτεινούς σηματοδότες έχει υλοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό του. Στο πλαίσιο των εργασιών για την υλοποίησή του, εκπονήθηκαν νέες μελέτες σηματοδότησης σε 34 διασταυρώσεις και επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις ανίχνευσης του τραμ καθ’ όλο το μήκος του δικτύου, προκειμένου αυτές να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες κίνησης του οχήματος (ταχύτητα, επιτάχυνση, επιβράδυνση κλπ.).

Σήμερα η ΤΡΑΜ υλοποιεί μία εγκεκριμένη μελέτη (Κασομούλη & Σαρκοδίνου). Αναμένει την έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία (ΔΜΕΟ) για την απενεργοποίηση 4 σηματοδοτών επί της οδού Διαδόχου. Παραμένουν σε εκκρεμότητα α) ο έλεγχος και η έγκριση του κόμβου Ποσειδώνος & Μεταξά (ΔΜΕΟ) και β) η έγκριση και η υλοποίηση της Αρδηττού (ΟΑΣΑ, ΔΜΕΟ), με σκοπό τη χρήση αποκλειστικής λωρίδας του τραμ.

Οι νέοι χρόνοι που έχουν μετρηθεί μετά την εφαρμογή του πράσινου κύματος είναι ήδη βελτιωμένοι κατά ένα ποσοστό της τάξης του 10% σε σχέση με το άμεσο παρελθόν. Για παράδειγμα η διαδρομή «ΣΕΦ – Σύνταγμα» είχε χρόνο διάνυσης 53 λεπτά, πριν την εφαρμογή του πράσινου κύματος, και έχει βελτιωθεί σε 43 λεπτά της ώρας (ανάλογα με τη περίοδο της ημέρας).

Ήδη από 21.12.10 έχει εφαρμοστεί η δρομολόγηση με τους νέους μικρότερους χρόνους διαδρομής.

Με την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πράσινου κύματος σε όλες τις διασταυρώσεις και της αποκλειστικής λωρίδας της Αρδηττού θα επιτευχθούν επιπλέον μειώσεις στους χρόνους διαδρομής του τραμ, βελτιώνοντας την αξιοπιστία του στη δρομολόγηση και δίνοντας τη δυνατότητα τροποποίησης των δρομολογίων, με σκοπό τη μείωση του χρόνου αναμονής στη στάση. Πρέπει να τονιστεί ότι η καλή λειτουργία του πράσινου κύματος είναι σε συνάρτηση με την καλή λειτουργία των φωτεινών κόμβων καθώς και τη μη παραβασιμότητα των οδηγών των οχημάτων στον τροχιόδρομο και ιδιαίτερα στους κόμβους όπου διέρχεται το τραμ.

Τέλος, η ΤΡΑΜ Α.Ε. έχει ορίσει ομάδα πρασίνου κύματος που έχει τη συνολική ευθύνη επίβλεψης για την συνεχή διατήρηση και βελτίωσή του.

Επέκταση στον ΠειραιάΌσον αφορά την επέκταση του τραμ στον Πειραιά εκκρεμεί απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων της Αθήνας για τον διαγωνισμό του έργου, στα οποία προσέφυγαν οι διαγωνιζόμενοι. Η ΤΡΑΜ Α.Ε., έχει προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σχετικά με την επιλογή αναδόχου και θα εφαρμόσει τις εκδοθησόμενες δικαστικές αποφάσεις. Επίσης, θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την εντός του προβλεπόμενου χρόνου υπογραφή της σύμβασης, μετά τη δικαστική απεμπλοκή του διαγωνισμού, προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση του Έργου. Ήδη, με επιμέλεια της ΤΡΑΜ Α.Ε., η δικάσιμος έχει προσδιοριστεί εκ νέου για τον Ιούνιο 2011 μετά την ματαίωση της αρχικής συζήτησης, λόγω στάσεως εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά αποτελεί έργο πνοής όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για το φορέα μας, καθώς αναμένεται να αποφέρει σημαντικότατα οικονομικά οφέλη.



ΠΗΓΗ - MMM ΑΘΗΝΩΝ
 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top