O.SY. BUS DRIVERS Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους

Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 | 10:13 π.μ.

Σε πεδίο μάχης με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα μετατράπηκε χτες η πλατεία, παρά τις προσπάθειες των "αγανακτισμένων" να διατηρήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης. Νέες εκτεταμένες συμπλοκές και βροχή από χημικά μέχρι αργά το βράδυ

Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Σε πεδίο μάχης με τη γνωστή... συνταγή μετατράπηκαν χθες η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, μετά τα ειρηνικά και ογκώδη συλλαλητήρια κατά του Μεσοπρόθεσμου. Λίγο μετά τις 13:30 κι ενώ "αγανακτισμένοι" και λοιποί διαδηλωτές βρίσκονταν ακόμη συγκεντρωμένοι μπροστά από το Κοινοβούλιο, ξέσπασαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρων που έκαναν "γης Μαδιάμ" το Σύνταγμα και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ιδιαίτερα εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των "αγανακτισμένων" να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τον ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσής τους και να απομονώσουν τους ταραξίες, οι μάχες σώμα με σώμα και ο κλεφτοπόλεμος των αστυνομικών δυνάμεων με τους κουκουλοφόρους συνεχίστηκαν μέχρι την 01.00 τα ξημερώματα, ενώ η "πλατεία" πνιγόταν για άλλη μια φορά στα χημικά.
Αν και μετά τις έξι το απόγευμα επικράτησε ηρεμία, λίγο μετά τις εννιά το βράδυ σημειώθηκαν νέα επεισόδια. Λίγη ώρα αργότερα έγιναν και νέες συμπλοκές όταν ομάδα κουκουλοφόρων συνεπλάκησε με διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες έριξαν βροχή από δακρυγόνα. Ωστόσο, ο κόσμος παρέμεινε στην πλατεία, παρά την βαριά ατμόσφαιρα.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ δεν διεκόπηκε ούτε μετά την εκτόξευση των δακρυγόνων. Μάλιστα, στο Σύνταγμα στήθηκε χορός από τους "Αγανακτισμένους". Τα ασφυξιογόνα προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους και μερικοί χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Αίσθηση προκάλεσε η εικόνα ενός διαδηλωτή, που φαίνεται να χρησιμοποιεί "όπλο-στυλό" εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στον σταθμό του μετρό και στα κτίρια γύρω από το Σύνταγμα.
Η σπίθα των επεισοδίων άναψε όταν νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν φτάσει στο Σύνταγμα ακολουθώντας την πορεία των συνδικάτων, συνεπλάκησαν με άτομα από τον ακροδεξιό χώρο στη γωνία των οδών Οθωνος και Αμαλίας.
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Η εμφάνιση δυνάμεων των ΜΑΤ στο σημείο πυροδότησε την ατμόσφαιρα. Νεαροί άρχισαν να κινούνται προς τις διμοιρίες πετώντας πέτρες και ξύλα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις άλλων διαδηλωτών να τερματιστεί η ένταση.
Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και γρήγορα τα επεισόδια επεκτείνονται στους δρόμους κάτω και γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Η Φιλελλήνων μετατρέπεται σε πεδίο συγκρούσεων, οι οποίες συνεχίζονται μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, στην Κ. Σερβίας, την Ερμού, τη Σταδίου, τη Βουκουρεστίου κ.α.
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Οι κουκουλοφόροι στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και ομπρέλες από τις παρακείμενες καφετέριες, εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με βροχή δακρυγόνων. Ομπρέλες από καφετέριες στην κάτω πλευρά της πλατείας παίρνουν φωτιά και σε συνδυασμό με τα χημικά η ατμόσφαιρα γίνεται γρήγορα αποπνικτική.
Καθόλη τη διάρκεια των επεισοδίων, οι "αγανακτισμένοι" έκαναν συνεχώς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα της πλατείας να παραμείνει ο κόσμος στο Σύνταγμα και να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις. "Δεν φεύγουμε από την πλατεία, δεν απαντάμε στις προκλήσεις", παρακινούσαν οι "αγανακτισμένοι". Αλλοι άρχισαν να παίζουν τύμπανα, προσπαθώντας με τη μουσική και τον χορό να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ άλλοι ήρθαν σώμα με σώμα με τους κουκουλοφόρους προσπαθώντας να τους πάρουν τις πέτρες από τα χέρια.
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Γύρω στις τρεις το μεσημέρι και με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίσσονταν στην κάτω πλευρά της πλατείας, δυνάμεις των ΜΑΤ μπαίνουν στην πλατεία Συντάγματος κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα πολλοί από τους "αγανακτισμένους" να σκορπίσουν στους γύρω δρόμους. Λίγο αργότερα οι "αγανακτισμένοι" επιστρέφουν στην πλατεία και τα επεισόδια μεταφέρονται στη λ. Αμαλίας. Ομάδες νεαρών επιτίθενται με πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απαντούν με γενικευμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να αδειάσει η Αμαλίας από διαδηλωτές. Δυο βαν εταιρειών κινητής τηλεφωνίας παραδίδονται στις φλόγες.
Οι "αγανακτισμένοι" σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες και απαντούν με ειρωνικά χειροκροτήματα στα χημικά των αστυνομικών, "επανακαταλαμβάνοντας" την πλατεία. "Με ποδόσφαιρο, χορό, μουσική, και αλυσίδες αλληλεγγύης στο κέντρο της πλατείας ανακαταλάβαμε τον χώρο υποχρεώνοντας τις δυνάμεις καταστολής να υποχωρήσουν! Παρά τον οχετό των χημικών, το πλήθος των διαδηλωτών επιμένει", ανέφεραν χθες το απόγευμα σε ανακοίνωσή τους.
Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, και εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με βροχή δακρυγόνων
Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, και εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με βροχή δακρυγόνων
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 17 προσαγωγές και 14 συλλήψεις, ενώ έγιναν δεκάδες αναφορές για τραυματισμούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν 37 τραυματίες αστυνομικοί. Πολλοί διαδηλωτές κατέφυγαν στο αυτοσχέδιο ιατρείο των "αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος με αναπνευστικά, τραυματισμούς και άλλα προβλήματα.
KKE-ΣΥΡΙΖΑ
Καταγγέλλουν προβοκάτσια
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Καταγγελίες για προβοκάτσια από τα κόμματα της Αριστεράς, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στο Σύνταγμα. "Ολως περιέργως οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Το ταξικό, εργατικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες", σχολίασε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε "τους επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αστυνομική βία και την προκλητικά ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση των ανώνυμων κουκουλοφόρων", υποστηρίζοντας ότι η "απίστευτη χρήση χημικών και το κυνηγητό είχε σαν προφανή στόχο την εκκένωση της πλατείας".
ΕΚΑΒ
9 τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία
Εννέα άτομα διακόμισαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τον χώρο των επεισοδίων σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο ΚΑΤ με χτυπήματα στο κεφάλι, μία γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο "Αλεξάνδρα" με λιποθυμικό επεισόδιο, τρεις άνδρες με αναπνευστικά προβλήματα και ακόμη έναν με εγκαύματα, που διακομίστηκαν στη "Σωτηρία". Κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Εκαψαν δύο φορτηγάκια, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων
Μεγάλες ζημιές στην Πλατεία Συντάγματος προκάλεσαν χθες οι ομάδες των κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος των επεισοδίων με τους άνδρες της Αστυνομίας.
Σοβαρότερες ζημιές έπαθαν τα δύο φορτηγάκια εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που ήταν σταθμευμένα από τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων στην οδό Οθωνος.
Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια από τα πλαϊνά παράθυρα και πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό τους βάζοντας φωτιά.
Γης Μαδιάμ το Σύνταγμα από τους κουκουλοφόρους
Τα δύο φορτηγάκια δεν κάηκαν ολοσχερώς χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία με τη βοήθεια των Αγανακτισμένων, που άνοιξαν τον δρόμο, έσβησε τη φωτιά πολύ γρήγορα.
Οι κουκουλοφόροι πάντως δεν δίστασαν να σπρώξουν ένα από τα βαν πάνω σε παρακείμενο περίπτερο, θέλοντας να σπάσουν τα ψυγεία του και να κάνουν πλιάτσικο. Φεύγοντας πήραν μαζί τους κούτες με νερά, αναψυκτικά και παγωτά.
"Πολεμοφόδια"
Τα πεζοδρόμια επί της οδού Γεωργίου Α' δεν γλίτωσαν ούτε αυτή τη φορά. Οι ταραξίες έσπασαν τις πλάκες με ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους και τις χρησιμοποιούσαν ως πολεμοφόδια στον πετροπόλεμο με τους άνδρες των ΜΑΤ.
Εκτός από μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια, οι γνωστοί άγνωστοι εκσφενδόνισαν στους αστυνομικούς και ομπρέλες των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της πλατείας. Οσες από αυτές δεν κατάφεραν να αποκολλήσουν από τις βάσεις τους τους έβαλαν φωτιά, κάνοντας ακόμα πιο αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Πλατεία Συντάγματος.
Τις καταστροφές δεν απέφυγαν οι καταστηματάρχες που κράτησαν ανοικτά τα μαγαζιά τους ή εκείνοι οι οποίοι δεν τα είχαν θωρακίσει με ρολά ασφαλείας. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες των προσόψεών τους προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Ακόμη και μετά τη λήξη των επεισοδίων οι ταραξίες πετούσαν πέτρες στα τζάμια γραφείων που βρίσκονται επί της οδού Οθωνος και δεν σταμάτησαν παρά μόνον όταν εμφανίστηκαν τα μπλοκ των φοιτητών που έκαναν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.
Σπ. Κουντούρης - Γ. Φώσκολος - Στ. Βογιατζάκης - Κ. Ροββά - Α. Λύτρα

http://www.ethnos.gr/
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top