Σύμφωνα με τα "ΝΕΑ", η δοκιμασία των γραπτών εξετάσεων θα περιμένει κάθε τρία χρόνια περίπου 100.000 υπαλλήλους, που θα είναι υποψήφιοι για την κατάληψη κάποιας από τις 29.000 θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών του Δημοσίου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης, επισημαίνοντας πως η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων βρίσκεται στην πλήρη δικαιοδοσία της Αρχής.
Οι εξετάσεις θα είναι ενιαίες για κάθε κατηγορία θέσης ευθύνης και θα περιλαμβάνουν σειρά ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. "Θα είναι σαν το τεστ δεξιοτήτων που διενεργεί το ΑΣΕΠ, αλλά προσανατολισμένο σε θέματα δημόσιας διοίκησης και όχι σε γενικές γνώσεις των υποψηφίων", σημείωσε ο κ. Βέης.
Ο βαθμός που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι θα ισχύει για έξι χρόνια.
Το σύνολο των μορίων που προβλέπονται από τις εξετάσεις είναι 350 το ανώτατο και αυτά θα προστίθενται στα λοιπά κριτήρια που μοριοδοτούνται κατά την επιλογή προϊσταμένων - τυπικά προσόντα, απόδοση στην υπηρεσία ή και προφορική συνέντευξη, στην οποία θα υποβάλλονται μόνο οι υποψήφιοι γενικοί διευθυντές και διευθυντές.