O.SY. BUS DRIVERS "ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ" Αυξάνονται 20% οι περικοπές για κάθε μέρα απεργίας – Αναλυτικά και οι 20 αλλαγές.... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ" Αυξάνονται 20% οι περικοπές για κάθε μέρα απεργίας – Αναλυτικά και οι 20 αλλαγές....

"ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ" Αυξάνονται 20% οι περικοπές για κάθε μέρα απεργίας – Αναλυτικά και οι 20 αλλαγές....

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 | 9:07 μ.μ.

Μεγαλύτερες περικοπές αποδοχών θα υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους όχι μόνο λόγω απεργίας αλλά και λόγω άλλων μορφών κινητοποιήσεων, όπως οι καταλήψεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τροποποίηση που επέφερε χθες στις διατάξεις για το νέο μισθολόγιο αύξησε από το 1/30 στο 1/25 των μηνιαίων αποδοχών το ποσό κατά το οποίο θα περικόπτονται οι αμοιβές κάθε υπαλλήλου για κάθε μέρα οποιασδήποτε μορφής αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του.
Επιπλέον, με άλλες τροποποιήσεις και προσθήκες που επέφερε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για όσους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ έχουν συμπληρώσει 25 έτη υπηρεσίας και για όσους υπαλλήλους της κατηγορίας ΤΕ έχουν συμπληρώσει 27 έτη υπηρεσίας να μεταβούν από τον Β’ στον Α’ βαθμό, δεδομένου ότι αυξάνεται κατά 2 έτη ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας που απαιτείται να συμπληρώσουν στο βαθμό Β’ και ταυτόχρονα διατηρείται η πολύ χαμηλή «ποσόστωση» του 20% που προβλέπεται ως ανώτατο όριο προακτέων.

Αναλυτικά

Οι αλλαγές που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στις μισθολογικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι οι εξής:
1. Σε όλες τις περιπτώσεις αποχής δημοσίων υπαλλήλων από την εργασία τους -και όχι μόνο σε περίπτωση απεργίας- ο μήνας θα λογίζεται για 25 μέρες, αντί για 30 μέρες που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μέρα οποιασδήποτε μορφής αποχής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, δηλαδή για κάθε μέρα επίσχεσης εργασίας, απεργίας, κατάληψης κ.λπ., θα περικόπτεται το 1/25 των μηνιαίων αποδοχών κι όχι το 1/30. Ουσιαστικά δηλαδή το ποσό κατά το οποίο θα περικόπτονται οι αποδοχές αυξάνεται από το 1/30 στο 1/25 των μηνιαίων αμοιβών για κάθε μέρα αποχής και στις περιπτώσεις που η αποχή δεν οφείλεται σε απεργία.
2. Αυξάνεται από 4 σε 6 έτη ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας που απαιτείται να έχει συμπληρώσει ένας υπάλληλος της κατηγορίας ΠΕ στο βαθμό Β’ για να προαχθεί στο βαθμό Α’. Επιπλέον, παραμένει η διάταξη που προβλέπει ότι μόνο το 20% των υπαλλήλων του βαθμού Β’ που κρίνονται κάθε φορά για προαγωγή στο βαθμό Α’ θα μπορούν τελικά να προαχθούν.
3. Αυξάνεται από 6 σε 8 έτη ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας που απαιτείται να έχει συμπληρώσει ένας υπάλληλος της κατηγορίας ΤΕ στο βαθμό Β’ για να προαχθεί στο βαθμό Α’. Επιπλέον, παραμένει η διάταξη που προβλέπει ότι μόνο το 20% των υπαλλήλων του βαθμού Β’ που κρίνονται κάθε φορά για προαγωγή στο βαθμό Α’ θα μπορούν τελικά να προαχθούν.
4. Αυξάνεται από 6 σε 8 έτη ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας που απαιτείται να έχει συμπληρώσει ένας υπάλληλος της κατηγορίας ΔΕ στο βαθμό Γ’ για να προαχθεί στο βαθμό Β’.
5. Μειώνεται κατά 2 έτη, από τα 23 στα 21, ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας που απαιτείται να έχει συμπληρωθεί για την τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου της ΠΕ κατηγορίας στο βαθμό Β’.
6. Μειώνεται από τα 25 στα 23 έτη ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται να έχει συμπληρωθεί για την τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου της κατηγορίας ΤΕ στο βαθμό Β’.
7. Μειώνεται από τα 29 στα 27 έτη ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου της κατηγορίας ΔΕ στο βαθμό Β’.
8. Μειώνεται από τα 27 στα 25 έτη ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου της κατηγορίας ΥΕ στο βαθμό Γ’.
9. Προστίθεται διάταξη σύμφωνα με την οποία «όπου για τη συμμετοχή σε συλλογικό όργανο ή την κατάληψη θέσης απαιτείται η κατοχή συγκεκριμένου βαθμού οι υπάλληλοι συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, ανεξαρτήτως του βαθμού που κατατάσσονται, μέχρι τη λήξη της θητείας τους».
10. Προβλέπεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία σε δημόσια επιχείρηση εισηγμένη στο Χρηματιστήριο το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, είναι μικρότερο των 1.900 ευρώ το μήνα δεν θα ισχύει ως όριο αποδοχών το 65% του μέσου κατά κεφαλήν κόστους αποδοχών της 31ης-12-2009 αλλά το όριο των 1.900 ευρώ το μήνα.
11. Ορίζεται ότι οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε φορείς του Δημοσίου, σε δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς προσαρμόζονται με αυτές των υπαλλήλων της ίδιας κατηγορίας και του χρόνου υπηρεσίας, δηλαδή σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και όχι σύμφωνα με τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχουν συνυπογράψει η ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ! Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι αυτοί διατηρούν το ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς (ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ).
12. Στο νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από την 1η-11-2011 για τους δημοσίους υπαλλήλους εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου.
13. Εξαιρείται από το νέο μισθολόγιο το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
14. Η αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη μέχρι και 7 έτη κατ’ ανώτατο όριο θα ρυθμίζεται με Προεδρικό Διάταγμα τόσο για τους νέους όσο και για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους.
15. Διαγράφηκε η διάταξη που προέβλεπε αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας έως 7 ετών σε θέσεις αιρετές ή μετακλητές, για δημοσίους υπαλλήλους των οποίων ανεστάλη η υπαλληλική εξέλιξη λόγω αναγκαστικής αδείας ή ασυμβιβάστου.
16. «Απομακρυσμένες-παραμεθόριες περιοχές» εξακολουθούν να θεωρούνται αυτές που έχουν οριστεί με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις. Με βάση λοιπόν αυτές τις διατάξεις, θα χορηγείται σε δημοσίους υπαλλήλους το επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθορίων περιοχών των 100 ευρώ το μήνα.
17. Οι προϊστάμενοι διοίκησης των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δικαιούνται τελικά τα επιδόματα ευθύνης στο 100% κι όχι στο 75% που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση.
18. Τα ζητήματα της εργασίας των αρχαιοφυλάκων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων τα Σαββατοκύριακα, τις εξαιρέσιμες και τις νυχτερινές ώρες θα ρυθμίζονται με υπουργικές αποφάσεις.
19. Οι αποσπώμενοι ή μετακινούμενοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τις αποδοχές του βαθμού και του μισθολογικού κλιμακίου τους.
20. Διατηρούνται (δεν καταργούνται) το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής και το ειδικό επιμίσθιο που καταβάλλεται στους υπαλλήλους για την εκτέλεση υπηρεσίας στο εξωτερικό.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top