O.SY. BUS DRIVERS 48ωρη στα λιμάνια, αντιδρούν οι ακτοπλόοι - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » 48ωρη στα λιμάνια, αντιδρούν οι ακτοπλόοι

48ωρη στα λιμάνια, αντιδρούν οι ακτοπλόοι

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 | 2:42 μ.μ.

Η 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων για 17 και 18 Οκτωβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης, προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση των ακτοπλόων.
Με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), αφού διευκρινίζουν ότι κατανοούν και συμμερίζονται την οργή των ναυτικών για την άδικη μεταχείριση που υφίστανται από την ελληνική Πολιτεία, τονίζουν ότι η δίκαιη αυτή αγανάκτηση δεν εξυπηρετείται από το να πυροβολούμε τους εαυτούς μας στο πόδι.
Επισημαίνουν ότι από τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις πρωτίστως πλήττονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες , οι οποίες αποτελούν και την πηγή εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές στην ξηρά, όπως επίσης και οι παραγωγικές τάξεις (αγρότες, μεταποιητικές εταιρείες), λόγω του ότι δεν μπορούν ούτε να εξαγάγουν τα προϊόντα τους ούτε να τα προωθήσουν στην εσωτερική αγορά.
«Η προκηρυχθείσα απεργία ουσιαστικά θα αποστραγγίσει την τελευταία δυνατότητα των ακτοπλοϊκών εταιρειών να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους» αναφέρουν και καλούν τους ναυτικούς να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συσπειρωθούν όλοι μαζί σε μια προσπάθεια αποσόβησης της υφιστάμενης κρίσης.
Να σημειωθεί ότι από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Την Τρίτη 18 θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ, για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ανεξάρτητα όμως από την απόφαση που θα λάβει η ΠΝΟ, πρόβλημα θα υπάρχει τελικά και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, καθώς το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top