O.SY. BUS DRIVERS ΓΣΕΕ : "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ" Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΓΣΕΕ : "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ" Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ...

ΓΣΕΕ : "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ" Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ...

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 | 10:01 μ.μ.

«Προκλητική και θρασύτατη» χαρακτήρισε την απαίτηση της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. «Απαιτούν να καταργήσουν την ελάχιστη...
προστασία που απολαμβάνουν οι νέοι εργάτες, οι φτωχοί εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και τόνισε: «Επιτέλους, για μια φορά η ελληνική κυβέρνηση να πει δυνατά, σταθερά, γενναία όχι».
Την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα κατά τη χθεσινή της συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές.

Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις κλαδικές συμβάσεις, όπου η τρόικα έχει ζητήσει επανειλημμένα την κατάργηση της δυνατότητας της επέκτασης, καθώς και τις επιχειρησιακές, όπου ζητά να επεκταθεί το μέτρο και στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζομένους.

Στα σημεία αυτά υπάρχει σύγκλιση καθώς το υπουργείο Εργασίας προτείνει τη διατήρηση της επέκτασης των κλαδικών, χωρίς όμως αυξήσεις στους μισθούς (ώστε να μην υπάρξει πληθώρα ατομικών συμβάσεων) και στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων εκφράζει τη βούληση να προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση, ώστε να μπορούν να υπογράφονται και από τις μικρές επιχειρήσεις με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων των εργαζόμενων.
Αντίθετα στο θέμα της κατάργησης της ΕΓΣΣΕ, ο υπουργός Εργασίας εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Το θέμα αυτό θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top