O.SY. BUS DRIVERS Εγκύκλιος εφεδρείας - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εγκύκλιος εφεδρείας

Εγκύκλιος εφεδρείας

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 | 7:14 μ.μ.



Εγκύκλιος εφεδρείας
Το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, και θα αποστείλει στις υπηρεσίες του δημοσίου την εγκύκλιο για την εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, που θα εφαρμοστεί για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Περίπου 23.000 με 25.000 μόνιμοι υπάλληλοι σε δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τοπική αυτοδιοίκηση, που θα βγουν για δύο χρόνια σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, λαμβάνοντας το 60% του τελευταίου βασικού τους μισθού πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Από εκείνους όσοι διανύουν σήμερα το 53ο έτος της ηλικίας τους και έχουν κατ' ελάχιστον 33 χρόνια πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας, οδηγούνται σε προσυνταξιοδότηση και μάλιστα από 1ης Δεκεμβρίου. Παράλληλα, οι οργανικές θέσεις που κατέχουν οι 23.000 έως 25.000 καταργούνται. Από την προσυνταξιοδότηση εξαιρούνται εκπαιδευτικοί, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων, διπλωμάτες, διοικητικοί υπάλληλοι υπουργείου Εξωτερικών, καλλιτέχνες, ιερείς, φύλακες και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, πυροσβέστες, υπάλληλοι ΕΥΠ, γενικοί διευθυντές, πολύτεκνοι και ένας από τους δύο συζύγους, αν και οι δύο υπάγονται σε προσυνταξιοδότηση ή εφεδρεία.

Επίσης, με την ίδια εγκύκλιο όσοι υπάλληλοι έχουν συγκεντρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είναι άνω των 55 ετών οδηγούνται σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση και καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις.

Από τον Δεκέμβριο, αν όλα έχουν ολοκληρωθεί στην ώρα τους, θα βγουν στην εφεδρεία, κατά πρώτον εκατοντάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σήμερα σε 15 μικρούς οργανισμούς, οι οποίοι είχαν καταργηθεί ή συγχωνευθεί με νόμο το καλοκαίρι, παρότι τότε οριζόταν οτι θα μεταταγούν σε άλλους οργανισμούς.

Επίσης, από τις αρχές του χρόνου θα υπαχθούν στην εφεδρεία περίπου τρεις έως τέσσερις χιλιάδες που υπηρετούν σε 11 μεγάλους οργανισμούς και είναι κυρίως υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας.

Όλοι τους θα αμοίβονται για ένα χρόνο με το 60% του βασικού τους μισθού, ενώ ελάχιστοι από αυτούς θα μεταταγούν σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου, μετά από αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ. Για όσους δικαιούνται αποζημίωση, αυτοί θα είναι χαμηλή, καθώς θα υπολογιστεί με το νέο καθεστώς, ενώ θα αφαιρεθεί ακόμα κι ο ένας χρόνος εφεδρείας, αλλά και τυχόν χρόνος που θα εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top