O.SY. BUS DRIVERS Ερχεται μεγάλη απεργιακή θύελλα για δέκα ημέρες - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ερχεται μεγάλη απεργιακή θύελλα για δέκα ημέρες

Ερχεται μεγάλη απεργιακή θύελλα για δέκα ημέρες

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 | 9:25 π.μ.

Απεργιακή «κόλαση» υπόσχονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα κατά κύριο λόγο, επιλέγοντας την ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση η οποία σπεύδει να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Οι ρυθμίσεις για το Ενιαίο Μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία αποτελούν casus belli για τα συνδικάτα τα οποία προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και γενικότερο μπλόκο στην ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας η οποία αναμένεται να πληγεί καίρια, ιδιαίτερα από την απόφαση των τελωνειακών υπαλλήλων να μετατρέψουν τις τρεις 48ωρες απεργίες που είχαν εξαγγείλει από την ερχόμενη Τρίτη, σε πέντε 48ωρες που θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ουσιαστικά για 10 ημέρες τα τελωνεία θα κατεβάζουν «ρολά» βάζοντας σε κίνδυνο την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα και εισαγόμενα τρόφιμα ή άλλα προϊόντα.
Οι τελωνειακοί δεν δέχονται, όπως λένε, μειώσεις κατά 50% στις αποδοχές τους που ήδη έχουν μειωθεί κατά 34%.
Εφοριακοί
Υπενθυμίζεται ότι σε τέσσερις 24ωρες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα, προχωρούν και οι εφοριακοί όλης της χώρας.
Εν τω μεταξύ υπάρχουν συνδικαλιστικές πιέσεις για την πραγματοποίηση είτε 48ωρης γενικής απεργίας στις 18 και 19 Οκτωβρίου είτε δύο γενικών απεργιών η πρώτη στις 19 του μήνα (όπως έχει αποφασιστεί) και αμέσως μετά η δεύτερη την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ασκούνται στη ΓΣΕΕ. Την πρόταση υπέβαλαν χθες στελέχη της ΑΔΕΔΥ αλλά και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) της ΓΣΕΕ. «Η απόφαση που έχει ληφθεί προβλέπει την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου και τη λήψη απόφασης των προεδρείων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη συνέχεια», απάντησαν χθες κύκλοι της ΓΣΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη βάζει «λουκέτο» και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην οποία έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Από σήμερα σε πενταήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται οι δικηγόροι ενώ ξεκινά ο «Γολγοθάς» για τους Αθηναίους καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα και αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ, προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Χάος την Παρασκευή καθώς το μόνο μέσο που θα κυκλοφορήσει θα είναι ο προαστιακός λόγω της 24ωρης και στα ταξί. Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 του μήνα, η χώρα θα μείνει χωρίς ταξί αλλά και βυτιοφόρα Δ.Χ. Στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου θα συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Ο ΟΣΕ
Ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ήδη οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου. Έτσι για τρεις ημέρες η χώρα θα μείνει χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση και κατά συνέπεια και χωρίς Προαστιακό σιδηρόδρομο αποκλείοντας τα μέσα σταθερής τροχιάς από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Χθες μάλιστα η παράταξη των εργαζόμενων που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών με επιστολή της προς το γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αποχωρεί «από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί».
«Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε 'ο Θεός να βάλει το χέρι του' για όσα θα συμβούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ.
Την ίδια στιγμή στη διήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου αναμένεται να συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να αποκλείσουν για δύο ημέρες τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Σε 48ωρη απεργία από σήμερα προχώρησαν οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης όπως ΕΡΤ, ΑΠΕ κ.λπ.
Ποιοι απεργούν
Δεκαήμερη απεργία από αύριο των τελωνειακών
Tετραήμερη απεργία 17-20 Oκτωβρίου των εφοριακών
48ωρη απεργία σήμερα και αύριο όλων των μέσων μεταφοράς
Πενθήμερη αποχή από σήμερα των δικηγόρων
Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 19 Oκτωβρίου
48ωρη απεργία 18 και 19 Oκτωβρίου των τραπεζοϋπαλλήλων
Tριήμερη απεργία 18, 19 και 20 Oκτωβρίου σε OΣE, Προαστιακό.
48ωρη απεργία από σήμερα το πρωί στα κρατικά MME.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top