O.SY. BUS DRIVERS Απεργιακός ξεσηκωμός στο υπουργείο Οικονομικών - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απεργιακός ξεσηκωμός στο υπουργείο Οικονομικών

Απεργιακός ξεσηκωμός στο υπουργείο Οικονομικών

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 | 12:43 μ.μ.

Απεργιακό μπλόκο από εφοριακούς, τελωνειακούς και το σύνολο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στο ενιαίο μισθολόγιο, που προκαλεί μείωση κατά 50% των μηνιαίων αποδοχών τους.
Οι τρεις Ομοσπονδίες εργαζομένων αποφάσισαν να απεργήσουν, μετά και τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης που είχε υποσχεθεί προ 15μέρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μείον 1.000 ευρώ
Οι κινητοποιήσεις εκτιμάται ότι θα έχουν επιπτώσεις στα ήδη ισχνά έσοδα, αλλά και στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, καθώς έχει ανακοινωθεί η ψήφισή του μέχρι τα τέλη του μήνα.
Οι απώλειες στις μηνιαίες αποδοχές του συνόλου των εργαζομένων του υπουργείου υπολογίζονται κατά μέσο όσο στα 1.000 ευρώ, δεδομένου ότι οι ακαθάριστες απολαβές τους έφταναν ακόμα και στα 3.200 ευρώ (διευθυντές, τμηματάρχες κ.ά.).
Ετσι, μετά τις μειώσεις που έχουν υποστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όπως και το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, τώρα τους κόβουν τα ειδικά επιδόματα, ΔΙΒΕΕΤ (νομοθετήθηκε τη δεκαετία του '90 ως μπόνους για την αύξηση των εσόδων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού) και ΔΕΤΕ (θεσμοθετημένα από το 1917, ποσοστό επί των εκτελούμενων τελωνειακών εργασιών). Το νέο πριμ παραγωγικότητας που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο και το οποίο αντικαθιστά τα ειδικά επιδόματα, θα κυμαίνεται μόλις στα 100 ευρώ, καθώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το 25% του βασικού μισθού.
Τα απεργιακά δεδομένα μέχρι χθες το βράδυ είχαν ως εξής:
* Τελωνειακοί. Ξεκινούν με τρεις 48ωρες απεργίες από τις 7.00 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου και μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, ενώ εκκρεμεί απόφαση για άλλες δύο 48ωρες απεργίες που έχει ήδη εγκρίνει το Γενικό Συμβούλιο και οι οποίες πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο τετραήμερο 24-27 Οκτωβρίου. Το γενικό συμβούλιο της ΟΤΥΕ τονίζει ότι η περικοπή των ΔΕΤΕ θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, καθώς αντί αυτών θα πρέπει να καταβάλλονται πρόσθετες αποζημιώσεις για παροχή εργασιών μετά το πέρας του ωραρίου, τις νυχτερινές ώρες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες, καθώς και για μεταφορά υπαλλήλων εκτός έδρας.
Σημειώνεται ότι κατά τις ημέρες των απεργιών θα εκτελωνίζονται μόνο ευπαθή προϊόντα, καύσιμα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό, στρατιωτικό υλικό και ζωντανά ζώα. Ως εκ τούτου ορατός είναι ο κίνδυνος ελλείψεων σε τρόφιμα και καύσιμα.
* Εφοριακοί. Πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα 17 του μήνα για τους εφοριακούς με δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που -για την ώρα- ολοκληρώνονται στις 20 του μήνα. Κλειστές, λοιπόν, θα είναι από τη Δευτέρα οι εφορίες, ενώ παγώνουν και οι φορολογικοί έλεγχοι. Εξέλιξη με άμεση επίπτωση στα έσοδα του προϋπολογισμού.
* ΟΣΥΟ. Σήμερα αναμένεται να λάβει απόφαση το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- προσανατολίζεται σε τουλάχιστον δύο 48ωρες απεργίες, ξεκινώντας πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα. Θα απεργήσουν, δηλαδή, οι εργαζόμενοι σε Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΚΕΠΥΟ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Γενικό Χημείο, Νομικό Συμβούλιο, ΓΓΠΣ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top