O.SY. BUS DRIVERS Συγχώνευση ή εφεδρεία για 36 φορείς του Δημοσίου - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συγχώνευση ή εφεδρεία για 36 φορείς του Δημοσίου

Συγχώνευση ή εφεδρεία για 36 φορείς του Δημοσίου

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 | 9:17 π.μ.


Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να γίνει και η μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού των 36 φορέων που συγχωνεύονται
Συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς απομένουν λιγότερες από 15 μέρες για την υπαγωγή σε εργασιακή εφεδρεία χιλιάδων υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δημοσίου που πραγματοποιείται μετ' εμποδίων καθώς παραμένουν ακόμα ασάφειες και «γκρίζες ζώνες» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εντός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να γίνει και η μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού των 36 φορέων που συγχωνεύονται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως διευκρινίζεται και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το σύνολο των υπαλλήλων θα οδηγηθεί σε εφεδρεία. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Δ. Ρέππα στη Βουλή με ταχείς ρυθμούς θα προχωρήσουν οι αλλαγές στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με άμεση κατάργηση δομών, μεταφορά αρμοδιοτήτων σε περιφέρειες και δήμους, αξιολόγηση των υπαλλήλων και μέτρα για μείωση της γραφειοκρατίας.
Εγκύκλιος
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απεστάλη χθες προς όλα τα υπουργεία και τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα καλούνται να εκδώσουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου τις απαραίτητες διαπιστωτικές πράξεις για την ένταξη των υπαλλήλων σε εφεδρεία υπό την προϋπόθεση ότι έως το τέλος του 2013 αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, θα προσμετρηθεί και η προϋπηρεσία σε άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Για το λόγο αυτό μάλιστα καλούνται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τη δηλώσουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προσμετρηθούν τα χρόνια της προϋπηρεσίας αυτής για τη συνταξιοδότησή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ για το προσωπικό αορίστου χρόνου που οδηγείται σε εφεδρεία ο χρόνος προϋπηρεσίας θα «κατοχυρώνεται» μέσω υπεύθυνης δήλωσης, για το μόνιμο προσωπικό (που θα οδηγηθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) θα προσμετρηθεί μόνο η προϋπηρεσία που έχει ήδη αναγνωρισθεί για βαθμολογικούς λόγους.
Υπό συγχώνευση
Παράλληλα με την ίδια εγκύκλιο καλούνται έως το τέλος Νοεμβρίου οι 36 φορείς, που έχει ανακοινωθεί ότι συγχωνεύονται, να εκδώσουν αποφάσεις μεταφοράς του πλεονάζοντος προσωπικού αλλιώς το σύνολο των υπαλλήλων τους θα τεθεί άμεσα σε δωδεκάμηνη εφεδρεία. Χαρακτηριστικό των διαδικασιών-εξπρές που ακολουθούνται είναι και το γεγονός ότι ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται οι πρώτες αποφάσεις συγχώνευσης φορέων όπως για παράδειγμα του ΕΟΜΜΕΧ με το Εθνικό Ταμείο επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε., του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Ινστιτούτο Νεολαίας, καθώς και του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης με το ΙΓΜΕ.
Στο μεταξύ άλλοι 8 φορείς καταργούνται πλήρως και όσο προσωπικό δεν έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες, τίθεται άμεσα σε εφεδρεία.
Μικρότερο και επιτελικό κράτος
Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην αυτοδιοίκηση καθώς και μείωση των διοικητικών δομών κατά 30%
Ο Δ. Ρέππας δίνοντας χθες το στίγμα των επόμενων κινήσεων αναμόρφωσης του διοικητικού συστήματος με στόχο το «Επιτελικό Κράτος» γνωστοποίησε ότι, μεταξύ άλλων, προωθείται η μεταφορά αρμοδιοτήτων εκτελεστικού χαρακτήρα από το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και η μείωση των διοικητικών δομών κατά 30%. Οπως είπε σήμερα έχουμε 15 υπουργεία, 71 γενικές και ειδικές γραμματείες με αυτοτέλεια, 150 γενικές διευθύνσεις, 913 διευθύνσεις και 3.753 τμήματα».
Ταυτόχρονα προωθείται η περιγραφή των θέσεων εργασίας προκειμένου να μπει τέλος στην απίστευτη πολυδιάσπαση των περίπου 1.400 κλάδων ανά κατηγορία εκπαίδευσης και δημόσιο Οργανισμό, αλλά και η υποχρέωση των υπουργείων να καταθέτουν τριετή επιχειρησιακά σχέδια. Τέλος, ως το 2013 η διοικητική επιβάρυνση από τη γραφειοκρατία θα έχει μειωθεί κατά 25%.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top