O.SY. BUS DRIVERS Το Δημόσιο ...πτώχευσε, το ΤΑΔ πλούτισε - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το Δημόσιο ...πτώχευσε, το ΤΑΔ πλούτισε

Το Δημόσιο ...πτώχευσε, το ΤΑΔ πλούτισε

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 | 11:26 π.μ.


Όλα ...τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου μετοχές μεγάλων εισηγμένων εταιρειών όπως ο ΟΠΑΠ και η ΕΥΔΑΠ, , αεροδρόμια , λιμάνια , κρατικά λαχεία και τα δικαιώματα επί συμβάσεων παραχώρησης που βρίσκονται σε ισχύ μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Που σημαίνει ότι το κράτος ...πτώχευσε ενώ το Ταμείο έγινε πάμπλουτο.
Την απόφαση αυτή έλαβε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με στόχο το Ταμείο να μπορεί να ...τρέξει την πώληση ή την εκμετάλλευση των περιουσιακών αυτών στοιχείων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μεταβίβαση μετοχών και δικαιωμάτων του συνόλου της προς αποκρατικοποίηση δημόσιας περιουσίας αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις ευρώ.
Μεταξύ των μετοχών που πέρασαν χθες στο Ταμείο είναι το 29% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ αν και αρχικά η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την πώληση του 34% του Οργανισμού και το 90% των Ελληνικών Ταχυδρομείων τη στιγμή που στο στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται η διάθεση του 40% των ΕΛΤΑ σε ιδιώτες επενδυτές.
Επίσης μεταβιβάστηκαν τα Κρατικά Λαχεία για την εκμετάλλευση τους επί 15έτια έναντι 12 ετών που προέβλεπε πρόσφατη τροπολογία.
Να σημειώσουμε πως οι ποσοτικοί στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων έχουν αλλάξει και πλέον εντός του τρέχοντος έτους πρέπει να εξασφαλιστούν έσοδα
1,7 δις ευρώ . Επιπρόσθετα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν 3,3 δις ευρώ επιπλέον.
Πιο αναλυτικά όπως προκύπτει από την χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής στο Ταμείο μεταβιβάζονται:
-Το 29% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ η πώληση του οποίου εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του 2012, το 40% της ΕΥΑΘ , το 27,3% της ΕΥΔΑΠ , το 23,1% του ΟΛΠ , το 23,3% του ΟΛΘ, το 90% των ΕΛΤΑ , το 100% της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων και μικρά ποσοστά κοντά στο 1% των τραπεζών , Εθνική , Πειραιώς και Alpha.
-Όλα τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια. Για τα αεροδρόμια στην απόφαση σημειώνεται πως η μεταβίβαση αφορά στο δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, των δικαιωμάτων που αφορούν στη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση όλων των κρατικών αεροδρομίων, των οποίων η οργάνωση, λειτουργία και διοίκηση ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία τους, καθώς και των χώρων εμπορικής χρήσης.
-Τα δικαιώματα του Δημοσίου για την διαχείριση και εκμετάλλευση του χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου “Νότια Καβάλα”.
-Τα δικαιώματα του Δημοσίου που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης “Μωρέας ΑΕ”, “Νέα Οδός ΑΕ”, “Ολυμπία Οδός ΑΕ”, “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ”, και “Κεντρική Οδός ΑΕ”.
-Το δικαίωμα του Δημοσίου, που σχετίζεται με τις συμβάσεις
παραχώρησης, “Γέφυρα ΑΕ” και “ Αττική Οδός ΑΕ”για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια.
-Τα Κρατικά Λαχεία για την πώληση των οποίων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πρώτη φάση διεθνούς διαγωνισμού.
Τέλος να υπενθυμίσουμε πως με παλαιότερες αποφάσεις είχαν περάσει στο Ταμείο ακίνητα και επιχειρήσεις του Δημοσίου 



Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top