O.SY. BUS DRIVERS Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 | 6:10 μ.μ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου. Επεισόδια και συμπλοκές με πέτρες και ξύλα σημειώθηκαν κατά μήκος της Β. Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών. Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στο ύψος της Β. Σοφίας και Ακαδημίας όταν άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, η κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Αθρόα είναι η προσέλευση του κόσμου και ισχυρή η παρουσία των ΜΑΤ. Κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι καθώς και οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».


  • Συγκεκριμένα, στις 4.10 η κεφαλή της πορείας των φοιτητών (της ΠΑΣΠ) με τη σημαία του Πoλυτεχνείου έφτασε στην πρεσβεία. Συμμετείχαν περίπου 600 άτομα.
  • Στις 4:20 ξεκίνησε ένα ακόμα τμήμα της πορείας από την παλαιά Βουλή με κατεύθυνση το Σύνταγμα και από εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στην πορεία συμμετέχουν 6.000 άτομα.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη, έκλεισαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά εφαρμόστηκε η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα ενταθούν σήμερα την ώρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Τροποποιήσεις έγιναν στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top