O.SY. BUS DRIVERS Δημόσια ταμεία: Ούτε... σάλιο το Δεκέμβριο - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δημόσια ταμεία: Ούτε... σάλιο το Δεκέμβριο

Δημόσια ταμεία: Ούτε... σάλιο το Δεκέμβριο

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 | 3:31 μ.μ.


Σε ταμειακό... αδιέξοδο μπορεί να βρεθεί το ελληνικό Δημόσιο εντός του Δεκεμβρίου αν δεν εκταμιευτεί εγκαίρως η έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν ότι οι ανάγκες του Νοεμβρίου για πληρωμές μισθών συντάξεων και αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων μπορούν έστω και δύσκολα (με πόρους από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και μετάθεση πληρωμών λειτουργικών εξόδων) να καλυφθούν αλλά είναι επί του παρόντος άγνωστο τι θα συμβεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου σε περίπτωση που δεν εισρεύσουν τα κεφάλαια από ΕΕ και ΔΝΤ.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την αποδοτικότητα των φορολογικών μέτρων καθώς μέσα στους δύο τελευταίους μήνες οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις δόσεις της έκτακτης εισφοράς, το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας και τα τέλη κυκλοφορίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την περίοδο τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται στις 600 χιλιάδες ευρώ.
Οι συνολικές ανάγκες για τον τρέχοντα μήνα εκτιμάται ότι πλησιάζουν τα 7 δισ. ευρώ.
Εξ αυτών το κονδύλι για μισθούς και συντάξεις υπολογίζεται σε 1,7 δισ. ευρώ (1,3 δισ. και 400 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) ενώ για διάφορες πληρωμές πρέπει να καταβληθούν περισσότερα από 1,5 δις ευρώ . Επίσης πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν έντοκα που λήγουν μέσα στο Νοέμβριο ύψους 3,6 δισ. ευρώ.
Στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείουν οι διάφορες πληρωμές προς τρίτους να μετακυληθούν για τον Δεκέμβριο ή και αργότερα. Για να πληρωθούν τα έντοκα θα υπάρξουν δύο εκδόσεις μέσα στον μήνα που όμως η επιτυχής έκβαση τους θα επηρεαστεί από το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στις αγορές.
Επίσης για να μην υπάρξει πρόβλημα με την πληρωμή μισθών και συντάξεων υπάρχει και η λύση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Από τα διαθέσιμα του είναι δυνατόν να εκταμιευτούν περί τα 1,5 δισ. ευρώ. Βέβαια τα κεφάλαια αυτά θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψουν στο Ταμείο, καθώς η τρόικα έχει καταστήσει σαφές στη κυβέρνηση πως το ΤΧΣ θα πρέπει να έχει το λιγότερο 1,5 δισ. ευρώ ανά πάσα στιγμή.
Τώρα όσον αφορά τον Δεκέμβριο οι υποχρεώσεις υπολογίζονται στα 8,8 δις ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οφειλές προς τρίτους αλλά και οι δαπάνες του Νοεμβρίου που μετατέθηκαν.
Μόνο για την αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων χρειάζονται 4 δισ. ευρώ. Άλλα 3 δισ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις σε ομόλογα και τόκους και περίπου 1,9 δισ. ευρώ χρειάζονται για την καταβολή μισθών, συντάξεων και του δώρου Χριστουγέννων.
Τα έσοδα θα προέλθουν από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας , από τις εισπράξεις της εφορίας και βέβαια από την εκταμίευση της 6ης δόσης όταν Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανάψουν το πράσινο φως.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top