O.SY. BUS DRIVERS Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το ΣΑΣΘ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το ΣΑΣΘ

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το ΣΑΣΘ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 | 4:54 μ.μ.


Σε πλήρη απαξίωση έχει οδηγηθεί το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), καθώς από τα 11 τακτικά μέλη του τα πέντε έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ακόμη δύο μετέχουν σε αυτό... χατιρικά, υπό την έννοια ότι παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις μόνο και μόνο για να μπορούν να γίνονται.
Ετσι, σήμερα το ΣΑΣΘ, που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 10 χρόνια, με αρμοδιότητες σε ζητήματα που αφορούν το στρατηγικό σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, δηλαδή συστάθηκε προκειμένου να λύνει τα προβλήματα των πολιτών στις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, έχει παροπλιστεί.
Το συμβούλιο προεδρεύεται από τον εκπρόσωπο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στη θέση αυτή διορίστηκε, επί θητείας Δημήτρη Ρέππα, ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
Από εκεί και πέρα, το ΣΑΣΘ αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, έναν εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, έναν εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα της περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, έναν εκπρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου, δύο εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, έναν εκπρόσωπο του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, έναν εκπρόσωπο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ), το διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με αναπληρωτή το διοικητή της Υπηρεσίας Τροχαίας Θεσσαλονίκης και, τέλος, έναν εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Ονομαστικές θέσεις
Οι θέσεις του συμβουλίου, κάθε φορά που εκδίδεται απόφαση διορισμού του (καθώς η θητεία του είναι τριετής), είναι ονομαστικές. Ετσι, σήμερα το ΣΑΣΘ, σύμφωνα με ΦΕΚ του 2010, αποτελείται από πρόσωπα όπως είναι ο Παναγιώτης Σταθακόπουλος, δρ αρχιτέκτων μηχανικός - πολεοδόμος. Μόνο που όταν έγινε ο διορισμός στο ΣΑΣΘ ο κ. Σταθακόπουλος ήταν πρόεδρος του ΟΡΘΕ, ενώ σήμερα έχει λήξει η θητεία του...
Πρόβλημα υπάρχει και με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στην απόφαση διορισμού υπάρχει το όνομα του Θόδωρου Αθανάσαρου, που με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης εκπροσωπούσε την τότε ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, αξίωμα το οποίο όχι μόνο δεν κατέχει σήμερα, αλλά ούτε καν διεκδίκησε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ο δημοτικός σύμβουλος Κουφαλίων Γιάννης Τσουκνιδάς εκπροσωπούσε επίσης την ΤΕΔΚ, όμως και αυτός αποσύρθηκε.
Ονομαστικός διορισμός έχει γίνει και στο διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που στο μεταξύ άλλαξε, αλλά και στον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης, παρότι ο θεσμός καταργήθηκε.
Χατιρικά εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις οι εκπρόσωποι του υπουργού Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, παρότι έχουν αλλάξει οι υπουργοί τους οποίους εκπροσωπούν.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top