O.SY. BUS DRIVERS Πολιτικό «θρίλερ» γύρω από τη νέα κυβέρνηση - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πολιτικό «θρίλερ» γύρω από τη νέα κυβέρνηση

Πολιτικό «θρίλερ» γύρω από τη νέα κυβέρνηση

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 | 9:05 μ.μ.


Χαρακτηριστικά θρίλερ ανάλογα με αυτά του περασμένου Ιουνίου εμφανίζει το πολιτικό σκηνικό την Πέμπτη παρά το «ναι» του Αντώνη Σαμαρά στη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία γύρω από το θέμα του πότε θα γίνουν εκλογές και με τι είδους κυβέρνηση θα προχωρήσει η χώρα ως τότε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει από το πρωί ζητήσει τη δημιουργία προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης που δεν θα στελεχώνεται απο πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές άμεσα, δεσμευόμενος ότι θα υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η δέσμευσή του αυτή χαιρετίστηκε αργότερα από τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση στη βάση της συναίνεσης και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν αύριο ψήφο εμπιστοσύνης, διαψεύδοντας τα σενάρια περί παραίτησής του.
«Το δημοψήφισμα συνέφερε πολλούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Ά. Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, διευκρινίζοντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που προηγήθηκε.
Στην προοπτική συναίνεσης εστίασε στην ομιλία του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε πλαίσιο 10 βημάτων για την έξοδο της χώρας από την κρίση θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση την ακύρωση του δημοψηφίσματος και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
Στη συνέχεια η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εκτραχύνθηκε.
Η Βάσω Παπανδρέου έκανε σφοδρή επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου και λέγοντας ότι περίμενε σήμερα να έχει παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση και ο αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάμβανε πολιτικές πρωτοβουλίες.
Κατόπιν, ο βουλευτής Δ. Λιντζέρης του ζήτησε να πάρει σαφή θέση στο θέμα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας αλλιώς δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση.
Άμεση και η αντίδραση του κ. Σαμαρά ο οποίος ζήτησε ευθέως παράιτηση Παπανδρέου και εκλογές.
«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του είπα. Ζήτησα την παραίτηση του κ. Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές σε συνθήκες ομαλότητας», δήλωσε ο από τη Βουλή ο κ. Σαμαράς.
«Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω και να μοιραστώ υπουργεία μαζί του κάνει λάθος. Άναψε φωτιές παντού και τώρα θέλει με τη δική μας συναίνεση να επιστρέψει», συμπλήρωσε.


ΠΗΓΗ 

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top