O.SY. BUS DRIVERS «Αλαλούμ» με εφεδρεία, μισθολόγιο.... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Αλαλούμ» με εφεδρεία, μισθολόγιο....

«Αλαλούμ» με εφεδρεία, μισθολόγιο....

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 | 9:43 μ.μ.

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, βάσει του οποίου πρέπει να πληρωθούν στο τέλος του μήνα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ άλλου είδους αγωνία έχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι ανταποκρίνονται στα κριτήρια για την έξοδο από το δημόσιο.
Η εφαρμοστική εγκύκλιος για την εφεδρεία θέτει νέα δεδομένα που χρειάζονται αποσαφήνιση. Παρότι σε κάποιες υπηρεσίες οι διευθύνσεις διοικητικού ήδη έχουν καταρτίσει πίνακες με προσωπικό που θα υπαχθεί στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ή σε αυτό της εφεδρείας, ωστόσο η εφαρμοστική εγκύκλιος που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ανέτρεψε τα δεδομένα.
Κατ’ αρχάς ως χρόνος ένταξης στην εφεδρεία για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου, αντί για την 27η Νοεμβρίου ορίζεται η 1η Ιανουαρίου. Παράγοντες του υπουργείου επισήμαιναν ότι η αλλαγή οφείλεται σε ασάφεια του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου, με την οποία για περίπου ενάμιση μήνα δεν θα μπορούσε να καταβληθεί το 60% του μισθού.
Επιπλέον, με έντεχνο τρόπο αναζητείται φόρμουλα να κλειδώσουν τα κριτήρια για περισσότερους υπαλλήλους, αλλά και να αποκτήσουν εικόνα οι υπηρεσίες της πραγματικής προϋπηρεσίας τους. Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του πολυνομοσχέδιου πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να αναγράφουν όλα τα χρόνια ασφάλισης, τα οποία, αν δεν δηλωθούν, δεν θα προσμετρηθούν στην μελλοντική συνταξιοδότησή τους.
Παράλληλα, ανατροπές επέρχονται και για το προσωπικό των 8 καταργούμενων φορέων του εφαρμοστικου νόμου, το σύνολο του οποίου αρχικώς θα υπαγόταν στην εφεδρεία από τις 27 Οκτωβρίου, όμως πλέον μπαίνει η ρήτρα της ολοκλήρωσης της μεταφοράς του σε νέους φορείς.
Σε ό,τι αφορά στα χρονοδιαγράμματα, πάντως, βάσει του πολυνομοσχεδίου, πρέπει μέχρι 30 Νοεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των υπαλλήλων των συγχωνευόμενων φορέων στις καινούργιες υπηρεσίες, διαφορετικά όλοι θα μπουν στη δεξαμενή της εφεδρείας από τον καινούργιο χρόνο.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top