O.SY. BUS DRIVERS - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » »

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 | 10:17 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 5/12/2011

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταδικάζει απερίφραστα το βίαιο γεγονός που διαδραματίστηκε στην Πλατεία Λουδοβίκου, έξω από τον Σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά, την 5/12/2011, και είχε...

σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων μας της ΑΜΕΛ/ΜΕΤΡΟ.

Αν και τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, δεν είχαν καμία απολύτως ανάμειξη στο συμβάν, δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε σε σχέση με τα όσα συνέβησαν, όχι για να συντηρήσουμε ή να τροφοδοτήσουμε το γεγονός, αλλά για να αναζητήσουμε ένα τρόπο άμεσης αποκλιμάκωσης , γιατί αυτό ορίζει το συμφέρον των εργαζομένων.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να γίνει η περιγραφή των όσων συνέβησαν με ακριβή και αντικειμενικό τρόπο, γιατί η εκδοχή των γεγονότων που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι ανακριβής και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα .

Το όλο θέμα ξεκίνησε, πριν την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης όλων των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στην οποία επρόκειτο να συζητηθούν τα θέματα των μισθολογικών περικοπών από την εφαρμογή του Ν. 4024/11, το νέο οργανόγραμμα, ο νέος Κανονισμός, η εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.

Μετά από φραστικό επεισόδιο και πριν κάν ξεκινήσει η συνεδρίαση, εντελώς αιφνιδιαστικά και αναίτια, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΣΕΛΜΑ της ΑΜΕΛ επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά του Προέδρου του σωματείου των Ηλεκτροδηγών της ΑΜΕΛ.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν προσωρινά τα χειρότερα και ακολούθησαν μόνο λεκτικοί διαξιφισμοί . Ωστόσο, δόθηκε συνέχεια, λίγο μετά, εκτός των εγκαταστάσεων των ΗΣΑΠ, στην Πλατεία Λουδοβίκου, έξω από τον σταθμό των ΗΣΑΠ, από άτομα, που είχε, εν τω μεταξύ, καλέσει προς «βοήθεια» ο Πρόεδρος του σωματείου ΣΕΛΜΑ, και άλλων εμπλεκομένων που βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν- όπως πληροφορηθήκαμε - θλιβερά επεισόδια, συμπλοκές και τραυματισμοί.

Επισημαίνουμε ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων βρίσκονταν στην αίθουσα συσκέψεων, ενόσω εξελίσσονταν τα επεισόδια και γι’ αυτό δεν γνωρίζουμε τα όσα διαδραματίστηκαν.

Ωστόσο όλα αυτά μόνον θλίψη μπορούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους τόσο των ΗΣΑΠ, όσο και της ΑΜΕΛ, καθώς είναι φαινόμενα πρωτόγνωρα για τον χώρο μας και καταδικαστέα.

Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή σκληρής δοκιμασίας για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, να ορίζουμε διαχωριστικές γραμμές και να αναζητούμε τον «εχθρό» ανάμεσά μας, αντί να υψώνουμε διαχωριστικά τείχη, ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές, που μας πλήττουν βάναυσα και φέρνουν τα πάνω – κάτω.

Όσο και εάν υπάρχουν εντάσεις, που ως έναν ορισμένο βαθμό είναι κατανοητές και δικαιολογημένες, λόγω των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι, τα Σωματεία και οι Διοικήσεις τους οφείλουν, νηφάλια και ψύχραιμα, να σταθμίζουν τα γεγονότα και να επιδιώκουν μέσα από την κοινή δράση, την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν, με κριτήριο το συμφέρον όλων των εργαζομένων της νέας Εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Η βία, οι παραγοντισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι παρορμητικές συμπεριφορές και η «εν θερμώ» αντιμετώπιση της κάθε διαφωνίας πρέπει να εξοβελιστούν από τη δράση και την καθημερινή πρακτική των Σωματείων μας.

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή γίνεται αναφορά για διαφωνίες που προέκυψαν, λόγω δήθεν της άνισης μεταχείρισης στο νέο μισθολόγιο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ των εργαζομένων της ΑΜΕΛ σε σύγκριση με τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ και για την δήθεν διαφωνία για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, οφείλουμε κατηγορηματικά να διαβεβαιώσουμε και να πούμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς και ότι ουδέποτε τέθηκαν προς συζήτηση τέτοια θέματα, αφού δεν είχε κάν ξεκινήσει η συνεδρίαση των Διοικήσεων των Σωματείων.

Μετά από αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα , καλούμε τους εργαζόμενους και των τριών συγκοινωνιακών φορέων αλλά και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να ξεπεράσουμε εμπόδια ή διαφορές ή και αγκυλώσεις του παρελθόντος και να βοηθήσουμε όλοι, με τη θετική στάση μας, στην εκτόνωση της έντασης που δημιουργήθηκε. Η κατάσταση αυτή δεν εξυπηρετεί κανέναν. Επιβάλλεται να βρούμε κοινό βηματισμό για όλα όσα μας ενώνουν – και είναι πολλά – να χαράξουμε κοινή στρατηγική και να δώσουμε όραμα και προοπτική για το μέλλον των εργαζόμενων του νέου φορέα, το οποίο πρέπει να είναι κοινό και ενιαίο για όλους μας.

Αν δεν λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, αν δεν αλλάξουμε ρότα, είμαστε καταδικασμένοι σαν εργαζόμενοι και σαν συνδικάτα να μετράμε ήττες και απώλειες, όλων όσων καταφέραμε να κατακτήσουμε εδώ και αρκετά χρόνια.

Κερδισμένοι θα είναι όσοι επωφθαλμιούν να μας καθυποτάξουν, να βάλουν «χέρι» σε φιλέτα της νέας εταιρείας, σε βάρος των εργαζομένων, των θέσεων εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, αλλά και οι εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές που θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται ανενόχλητες και να κινούνται πότε στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και πότε μέσα στο «κλουβί» συνεχόμενων αντικοινωνικών και αντεργατικών μνημονίων σε βάρος όλου του ελληνικού λαού.

Πρέπει, επιτέλους, να το καταλάβουμε και να ξεφύγουμε από το μικρόκοσμο μέσα στον οποίο κάποιοι θέλουν να μας εγκλωβίσουν, με εργαλείο τις άγονες αντιπαραθέσεις και τους τεχνητούς διαχωρισμούς, που το μόνο που γεννούν είναι φαινόμενα εσωστρέφειας, βίας, φανατισμού, απαξίωσης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει. Τα αρνητικά προηγούμενα πρέπει να αποφεύγονται και όχι να επαναλαμβάνονται, για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά, με το βλέμμα και το μυαλό στραμμένα στο ΑΥΡΙΟ.

Η δύναμη μας είναι η ενότητα των εργαζομένων! Δεν θα τη χαρίσουμε σε κανέναν!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top