O.SY. BUS DRIVERS Προς εφεδρεία εκατοντάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Προς εφεδρεία εκατοντάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου

Προς εφεδρεία εκατοντάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 | 9:06 μ.μ.


Στο χείλος της… εφεδρείας οδηγούνται εκατοντάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου, υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δημόσιους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.
Αιτία σύμφωνα με τους εργαζομένους, η ολιγωρία ορισμένων διοικήσεων, τόσο στη διαδικασία μεταφοράς των υπαλλήλων όσο και στην έκδοση των καταλόγων με εφέδρους από αυτές τις κατηγορίες. Κι όλα αυτά παρότι ο νόμος ορίζει ως προθεσμία την παραμονή της πρωτοχρονιάς και προβλέπει τη ρήτρα υπαγωγής στο νέο καθεστώς του συνόλου των εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι στην περίπτωση του ΕΟΜΜΕΧ, ο οποίος έχει αποφασιστεί η απορρόφηση του από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το προσωπικό χαμηλών τυπικών προσόντων, περίπου 40 άτομα, κινδυνεύει να κάτσει στον πάγκο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τη διορία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Από την άλλη οι εργαζόμενοι στους φορείς απειλούν με βραχυκύκλωμα της εφεδρείας. Στο ΙΓΜΕ, που ενοποιήθηκε με το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης, 170 εξειδικευμένοι εργάτες σε σύνολο 335 εργαζομένων, βγαίνουν στην εφεδρεία. Προγραμματίζουν κατάληψη του κτιρίου, για να εμποδίσουν την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Πέμπτη, και επιπλέον θα μπλοκάρουν τα τερματικά από τα οποία θα γίνει η αποστολή των διοικητικών πράξεων.
Για τον ΟΣΚ, η απορρόφηση της εταιρείας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και της ΔΕΠΑΝΟΜ, ανοίγει την πόρτα της εξόδου για 70 νέους ανθρώπους, οι οποίοι για τον επόμενο ένα χρόνο θα λαμβάνουν το 60% του βασικού τους μισθού
Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο, από τον καινούργιο χρόνο στη δεξαμενή της εφεδρείας πρέπει να μπουν  και οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που βρίσκονται 2 χρόνια πριν την πλήρη σύνταξη. Η 5η επικαιροποίηση του μνημονίου μάλιστα τους προσδιορίζει στις 15.000.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top