O.SY. BUS DRIVERS Κρίσιμη εβδομάδα για μισθούς και συντάξεις - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κρίσιμη εβδομάδα για μισθούς και συντάξεις

Κρίσιμη εβδομάδα για μισθούς και συντάξεις

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 8:07 μ.μ.



Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας για την μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Έως την Πέμπτη αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί νέες συναντήσεις τόσο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Realgr», η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με το κλιμάκιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αφού προηγηθεί η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα διαπραγματευτεί ζητώντας να παραμείνουν ως έχουν ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά και ο κατώτατος μισθός που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προτείνοντας «πάγωμα» μισθών και ωριμάνσεων για μια τριετία και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών είχε χθες το απόγευμα η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, σχετικά με την περαιτέρω μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας. Σημειώνεται ότι ήδη έχει επιτευχθεί μέσω των επιχειρησιακών και των ατομικών συμβάσεων μειώσεις που ξεπερνούν το 20%, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία την τριετία 2012- 2014 με την προδιαγραφόμενη επικράτηση αυτών των συμβάσεων (ελλείψει κλαδικών και ομοιεπαγγελματικών ρυθμίσεων) και την παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Χάνονται κοινωνικά επιδόματα

Στο μικροσκόπιο της τρόικας έχουν τεθεί όλα τα κοινωνικά επιδόματα, η οποία ζητά επιτακτικά την δραστική περικοπή τους. 89 κοινωνικά επιδόματα, παροχές και επιχορηγήσεις «κοινωνικού χαρακτήρα», που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας πρέπει να επαναξιολογηθούν το συντομότερο δυνατό.

Από αυτά, άλλα θα παραμείνουν, άλλα να επανακαθοριστούν με στόχο βάσει νέων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων να περιοριστούν οι δικαιούχοι, ενώ άλλα θα περικοπούν ή θα καταργηθούν, ώστε να εξοικονομηθεί 1,2 δισ. ευρώ έως το 2015, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το Mεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Μεταξύ αυτών, επιδόματα και παροχές σε ανέργους, μητέρες, τρίτεκνους ή πολύτεκνους, ειδικά επιδόματα του υπουργείου Υγείας και παροχές του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
ΠΗΓΗ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top