O.SY. BUS DRIVERS Τα πάνω κάτω στα εργασιακά φέρνουν τα μέτρα της Τρόικας - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τα πάνω κάτω στα εργασιακά φέρνουν τα μέτρα της Τρόικας

Τα πάνω κάτω στα εργασιακά φέρνουν τα μέτρα της Τρόικας

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 | 10:15 π.μ.



Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και συνταξιούχων επιμένει η Τρόικα σύμφωνα με την ατζέντα μέτρων που παρουσίασε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών εμφανίστηκαν κάθετοι στην κατάργηση της μετενέργειας των συμβάσεων εργασίας και τη μείωση του κατώτατου μισθού. Δηλαδή, όλες οι συμβάσεις που υπερβαίνουν μισθολογικά την Εθνική Συλλογική Σύμβαση μόλις λήγουν θα μετατρέπονται αυτομάτως σε ιδιωτικές χωρίς να παρέλθουν έξι μήνες (όπως απαιτείται τώρα) και δεν ανανεωθούν.

Από αυτό το μέτρο ουσιαστικά πλήττεται η πλειοψηφία των εργαζομένων, περίπου 2 εκατομμύρια απασχολούμενοι με μισθολογικές απολαβές από 1.000 έως 1.500 ευρώ. Ακόμη, όσον αφορά το 13ο και 14ο μισθό, όπου η Τρόικα ζητά την περικοπή τους, φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο ανυποχώρητη καθώς αποδέχθηκε ότι θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης επέμεινε ότι η κατάργηση της μετενέργειας και η μείωση του κατώτατου μισθού θα δημιουργήσουν, ενδεχομένως, μεγαλύτερο έλλειμμα στα Ταμεία καθώς θα χαθούν σημαντικά ποσά ασφαλιστικών εισφορών.

Η Τρόικα αυτή τη στιγμή ζητά μέτρα 4,4 δισ. όπου αν συνυπολογιστεί η απώλεια από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να βρει περίπου 5 δισ. ευρώ.

Νέα εμπλοκή στις επικουρικές

Μετά τη στάση της ΝΔ, η οποία εμμένει στο να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, η Τρόικα επανήλθε ζητώντας αντί 15% μείωση κατά 35% αλλά και μείωση εδώ και τώρα των ποσών των εφάπαξ. Ο υπουργός Εργασίας δεν αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να συναντηθεί με τους επικεφαλής της Τρόικας ωστόσο η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη θα έχει συνάντηση με το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών.


ΠΗΓΗ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top