O.SY. BUS DRIVERS Μισθός-φιλοδώρημα σε υγειονομικούς και ΟΤΑ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μισθός-φιλοδώρημα σε υγειονομικούς και ΟΤΑ

Μισθός-φιλοδώρημα σε υγειονομικούς και ΟΤΑ

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 | 8:27 μ.μ.


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους - κατηγοριών κυρίως ΥΕ και ΔΕ - που τον Ιανουάριο εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο με καθυστέρηση δύο μηνών. Το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας τους για τον Φεβρουάριο ανερχόταν σε ύψη… φιλοδωρήματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και… αρνητικό! Κι αυτό, διότι παρακρατήθηκαν αναδρομικά απολαβές προηγουμένων μισθών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνδέσει τη δόση του δανείου τους με τη μισθοδοσία τους.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση νοσοκόμας μητέρας δύο παιδιών με δόση δανείου στο Παρακαταθηκών και Δανείων 580 ευρώ το μήνα που έλαβε μισθό μόλις 18,90 ευρώ! Αν η περίπτωση φαίνεται ακραία, ας αρκεστούμε στις πολλές περιπτώσεις ανάμεσα στους 80.000 υπαλλήλους νοσοκομείων και 80.000 της Αυτοδιοίκησης να μην παίρνουν για το μήνα Φεβρουάριο πάνω από 100 ευρώ. Κι αυτό, γιατί οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν εντάχθηκαν στις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου από το Νοέμβριο, αλλά συνέχισαν το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο να λαμβάνουν τις αποδοχές του «παλιού» μισθολογίου. Έτσι, οι περικοπές των πρόσθετων ποσών που έλαβαν θα καταγραφούν στους μισθούς Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.
Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση με την κατάσταση αυτή, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρο Κουτσουμπέλη («Έθνος»), «οι απώλειες των χαμηλόμισθων κυμαίνονται από 100 έως 400 ευρώ», ενώ σειρά κινητοποιήσεων με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι υπάλληλοι σε Τζάνειο και Ευαγγελισμό, ζητώντας απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου και καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή υπουργικής απόφασης που θα τους χορηγεί το ανθυγιεινό επίδομα των 150 ευρώ, καθώς το νοσοκομειακό επίδομα που ανήρχετο μεσοσταθμικά σε 280 ευρώ ανά υπάλληλο καταργήθηκε.
Όσον αφορά τους υπαλλήλους που έλαβαν αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρές εμπλοκές, αφού, αν δεν βρεθούν χρήματα στον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθούν διαδικασίες άμεσης αποπληρωμής του δανείου, αν αυτό κριθεί ληξιπρόθεσμο, σημειώνουν πηγές της ΠΟΕ-ΟΤΑ.






ΠΗΓΗ - GreekzNews
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top