O.SY. BUS DRIVERS Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια του ΟΑΣΑ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 | 3:18 μ.μ.


Της ΒΑΝΑΣ ΚΑΡΑΤΟΛΟΥ

«Έξυπνες κάρτες» στις μεταφορές των πολιτών, με τις… ευλογίες του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Χθες, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έδωσε τη δική του έγκριση με τέσσερις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να περάσει στη β’ φάση ο διεθνής διαγωνισμός έκδοσης του ηλεκτρονικού αυτοματοποιημένου συστήματος συλλογής κομίστρου (ΑΣΣΚ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, προϋπολογισμού 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα σύστημα που προβλέπει την αντικατάσταση των χάρτινων εισιτηρίων και θα βοηθήσει τον ΟΑΣΑ που επιθυμεί να τραβήξει… φρένο στα φαινόμενα λαθρεπιβίβασης, αφού εξαιτίας αυτής χάνονται κάθε χρόνο, περίπου 33,7 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, έξι κοινοπραξίες εταιρειών προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του ΟΑΣΑ, που προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή ιδιωτικού φορέα σύμπραξης για το επίμαχο έργο, το οποίο θα ανατεθεί στην πιο συμφέρουσα από οικονομικής πλευράς προσφορά. Ο εν λόγω διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο φάσεις: α) προεπιλογής έξι υποψηφίων και β) υποβολής προσφορών και αξιολόγησής τους.

Ωστόσο, η επιτροπή του διαγωνισμού εισηγήθηκε να προκριθούν όλες οι κοινοπραξίες και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ τον Οκτώβριο του 2011 το υιοθέτησε απόλυτα, αλλά όλοι οι υποψήφιοι πλην ενός άσκησαν προδικαστικές προσφυγές.

Δύο μήνες μετά, το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ απέρριψε όλες τις προδικαστικές αποφάσεις, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Οι πέντε εταιρείες, εναντίον η μία της άλλης, κατέθεσαν προσφυγές στο ΣτΕ λέγοντας ότι θα έπρεπε να αποκλειστούν οι προσφορές των υπόλοιπων υποψηφίων διότι δεν πληρούν ορισμένους όρους της διακήρυξης.

Όμως, το Δ’ Τμήμα του ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των κοινοπραξιών (σ.σ. ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες είναι: Intracom Services, Intrasoft International, Intracom A.E. Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων, Intracom Κατασκευές Α.Ε. Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών, Elsag Damats.p.a - Swarco, G45 Ελλάς και Ερικσον Ελλάς Α.Ε. Τηλεπικοινωνιακού Υλικού).


ΠΗΓΗ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top