Αντικίνητρα στην εφαρμογή της προσωρινής απασχόλησης εντοπίζει ο ΣΕΒ, σχολιάζοντας τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου του Υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο σύνδεσμος: «Με το άρθρο 122 καθορίζεται ότι ο έμμεσος εργοδότης πρέπει να "δικαιολογεί" την κάλυψη θέσης εργασίας με προσωρινή απασχόληση με βάση "έκτακτες, πρόσκαιρες ή εποχιακές ανάγκες", ενώ ο ίδιος νόμος περιέχει την αντιφατική πρόβλεψη, ότι η διάρκεια της προσωρινής απασχόλησης μπορεί να είναι μέχρι και 36 μήνες. Αντί, δηλαδή, η Πολιτεία να ενθαρρύνει την με οποιονδήποτε τρόπο δημιουργία θέσεων εργασίας, εισάγει "ελληνικούς νεωτερισμούς" υποχρεώνοντας τον εργοδότη να απολογείται για την προσπάθειά του και μάλιστα σε μία αναποτελεσματική και αδιαφανή γραφειοκρατία».
Ο ΣΕΒ ζητά την κατάργηση της σχετικής διάταξης και υποστηρίζει ότι «η Πολιτεία δυστυχώς και τούτη την ύστατη ώρα δείχνει να εμμένει στις ιδεοληψίες του παρελθόντος». Αναφέρει ακόμη ότι ο ρόλος της προσωρινής απασχόλησης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά θετικός στη σημερινή συγκυρία για τη χώρα μας για διάσωση θέσεων εργασίας, απασχόληση ευάλωτων ομάδων, καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και διευκόλυνση της προσαρμογής των επιχειρήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ