O.SY. BUS DRIVERS Παπαρήγα: «Κούρεμα 50% του δανείου στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Παπαρήγα: «Κούρεμα 50% του δανείου στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

Παπαρήγα: «Κούρεμα 50% του δανείου στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 | 8:34 μ.μ.

Παπαρήγα: «Κούρεμα 50% του δανείου στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνει το ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σημείωσε ότι το ο 2008 το ποσοστό εκείνων που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια ήταν 3% ενώ σήμερα έχει φθάσει το 14%.
Πρόσθεσε ότι επίσης πως το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ποσοστό 5% αφορούσε δανειολήπτες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, ενώ όπως είπε, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει φθάσει το 15%.
Το ΚΚΕ στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ζητά να διαγραφούν οι τόκοι των υπερχρεωμένων νοικοκυριών δηλαδή να μείνει το καθαρό ποσό του δανείου.
Ζητά επίσης για υπερχρεωμένα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ «κούρεμα» κατά 50% του δανείου και το υπόλοιπο  50% να οφείλεται χωρίς να προσαυξάνεται με τόκους.
Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία της Αριστεράς στις μονοεδρικές, σαν «αλλαγή βιτρίνας» και τόνισε ότι «εμείς δεν θέλουμε να συνδράμουμε στο »φούσκωμα» και στο »ξεφούσκωμα» του κινήματος και στη λογική »ο πνιγμένος να πιάνεται από τα μαλλιά του»».
Θύμισε ότι ανάλογη  πίεση είχε ασκηθεί και το 1981 προς το ΚΚΕ για να ψηφίσει ΠαΣοΚ στις μονοεδρικές περιοχές. «Κάναμε καλά που δεν δώσαμε τη στήριξή μας τότε;
«Οι εργαζόμενοι πρέπει ανεπηρεάστα να επιλέξουν τη λύση. Μια κυβέρνηση χωρίς να έχει την εξουσία στα χέρια της, δηλαδή τον πλούτο και την οικονομία για να προχωρήσει σε αλλαγές δεν μπορεί να λύνει προβλήματα υπέρ του λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα,ανεξάρτητα από προθέσεις», σημείωσε.
Η κ. Παπαρήγα προειδοποίησε ότι θα ενισχυθούν, στο δρόμο προς τις εκλογές, τα «τρομοκρατικά διλήμματα», χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, τόνισε δε ότι  ότι το ΚΚΕ επιδιώκει την αποδυνάμωση ΠαΣοΚ – Νέας Δημοκρατίας από τα λαϊκά στρώματα και τη χειραφέτησή τους από τα συμφέροντα που αυτά εκπροσωπούν.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top