O.SY. BUS DRIVERS «Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου» - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου»

«Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου»

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 | 1:51 μ.μ.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου»
«Το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος της Ελλάδας» δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται η Wall Street Journal σε άρθρο της για την επόμενη μέρα των εκλογών στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει απειροελάχιστο περιθώριο για την αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου από μια νέα ελληνική κυβέρνηση. Τονίζει πως σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η Ελλάδα πρέπει να εμμείνει αυστηρά στο πρόγραμμα λιτότητάς της, που περιλαμβάνει τη λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο.
Αξιωματούχοι του ΔΝΤ δήλωσαν ότι η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθεί, έως ότου υπάρξει μία νέα ελληνική κυβέρνηση που θα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί. Ένας αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του Ταμείου «θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τα νέα μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να περιμένουν μέχρι να σχηματισθεί μία νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα με την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία στα νέα μέτρα μείωσης των δαπανών, οι πληρωμές (σ.σ.: οι δόσεις) για την Ελλάδα θα ανασταλούν έως ότου υπάρξει μία ικανοποιητική συνεννόηση». Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι ανοικτό να συζητήσει μία παράταση κατά ένα έτος των στόχων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, ώστε να ελαφρυνθεί το βάρος της προσαρμογής, αλλά πρόσθεσε ότι η απερχόμενη μεταβατική κυβέρνηση της Ελλάδας είχε απορρίψει προηγουμένως αυτή την ιδέα.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top