O.SY. BUS DRIVERS Παναττική απεργία σε επισιτισμό – ξενοδοχεία: Στη μάχη για μισθούς και δικαιώματα - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Παναττική απεργία σε επισιτισμό – ξενοδοχεία: Στη μάχη για μισθούς και δικαιώματα

Παναττική απεργία σε επισιτισμό – ξενοδοχεία: Στη μάχη για μισθούς και δικαιώματα

Written By OsyBusDrivers on Κυριακή 20 Μαΐου 2012 | 12:54 μ.μ.


Παναττική απεργία σε επισιτισμό – ξενοδοχεία: Στη μάχη για μισθούς και δικαιώματαΕπί ποδός για την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας στις 26 Μάη βρίσκονται το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, τα 18 επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία της Αθήνας και οι Σωματειακές Επιτροπές του συνδικάτου.
Στόχος των σωματείων είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της απεργίας ώστε να μη μείνει έξω από αυτή τη μάχη ούτε ένας εργαζόμενος. Να γίνει υπόθεση όλων η πάλη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους του κλάδου. Καμία απόλυση, καμία εκ περιτροπής εργασία, καμία ατομική σύμβαση. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τρίτη με τη συμμετοχή των επιχειρησιακών σωματείων και εργαζομένων του κλάδου, μετά τη συντονισμένη επίθεση των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του επισιτισμού, που προχώρησαν σε καταγγελία των κλαδικών ΣΣΕ, αξιώνοντας μειώσεις μισθών από 15 έως 18% στους βασικούς μισθούς και κατάργηση μιας σειράς κατακτήσεων που απορρέουν από τις ΣΣΕ.
Ήδη στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια κυκλοφορεί πλατιά η ανακοίνωση του συνδικάτου και στήνονται συζητήσεις σε κάθε όροφο και τμήμα των ξενοδοχείων, αλλά και σε κάθε ταβέρνα και εστιατόριο, για την ενημέρωση των εργαζομένων και για την αναγκαιότητα ο κλάδος να δώσει μαζική οργανωμένη αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία. Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 25 Μάη και τα 18 επιχειρησιακά σωματεία έχουν προγραμματίσει Διοικητικά Συμβούλια και συνελεύσεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.
Στόχος είναι μάλιστα στις συνελεύσεις ενός ξενοδοχείου να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από άλλο ξενοδοχείο, προκειμένου να μεταφέρονται εμπειρία, προβληματισμός, γνώμη και να γίνεται συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων και των σωματείων τους.
Πιέζουν οι ξενοδόχοι
Την ίδια στιγμή, οι μεγαλοξενοδόχοι προσπαθούν ήδη να υπονομεύσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και κινητοποιήσεις του κλάδου, ζητώντας διά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι «ο επισκέπτης που βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζει και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τη διαμονή του, τις μετακινήσεις του και τις πάσης φύσεως συναλλαγές του».
Στο ίδιο ύφος, δηλώνει ότι πρέπει να γίνει σαφές πως «η επιλογή ενός ξένου πολίτη να επισκεφθεί τη χώρα μας είναι επιλογή που δεν ενέχει κανενός είδους «κινδύνους» ή «απειλές»», αλλά και ότι από την υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να «δοθεί ειδική μέριμνα στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών και να υπάρξει συντονισμός κεντρικού κράτους και οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα δυναμώσει η προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων μπροστά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, με το επιχείρημα ότι οι κινητοποιήσεις τάχα προκαλούν ζημιά στην οικονομία.
Πάντως, πέρυσι που ήταν χρονιά πολλών αγώνων ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική, οι αφίξεις ξένων τουριστών έφτασαν τα 16.427.200 άτομα, έναντι 15.007.500 το 2010. Οι αφίξεις, δηλαδή, ήταν αυξημένες κατά 9,5%.
Επίσης, οι εισπράξεις που έγιναν από τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα έφτασαν τα 10,5 δισ. ευρώ, έναντι 9,6 δισ. ευρώ το 2010. Η αύξηση εδώ είναι της τάξης του 9,3%, ωστόσο, όπως επισημαίνουν παράγοντες που γνωρίζουν τα δεδομένα της αγοράς, το σχετικό κονδύλι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες των κλάδων της παροχής τουριστικών υπηρεσιών φροντίζουν ώστε ένα σημαντικό μέρος των ποσών που συμφωνούνται με ξένους πράκτορες, να μένει στο εξωτερικό και να φουσκώνουν τους εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top