O.SY. BUS DRIVERS Μορατόριουμ για την διάσωση των συμβάσεων - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μορατόριουμ για την διάσωση των συμβάσεων

Μορατόριουμ για την διάσωση των συμβάσεων

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 22 Μαΐου 2012 | 10:40 π.μ.



Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Πρωτοβουλία για την υπογραφή μορατόριουμ μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και εργαζομένων με ισχύ έως το τέλος Ιουνίου ανέλαβε ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης με στόχο των πάγωμα της μετενέργειας ισχύος των συλλογικών συμβάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη υπάρχουν περιθώρια για την εφαρμογή διαφορετικής πολιτικής, προκειμένου να φύγει η Ελλάδα από τη μέγγενη των μνημονιακών νόμων.

Ο υπουργός Εργασίας με απώτερο σκοπό να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας στην αγορά εργασίας, επιχειρεί να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς προκειμένου να «παγώσουν» ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων. Όσον αφορά των θέμα καταβολής των συντάξεων, ο κ. Ρουπακιώτης εξάλλου εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα και ότι τα κονδύλια επαρκούν.

Ωστόσο η πρόταση του μορατόριουμ φαίνεται να πέφτει στο κενό, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων, που προχωρούν σε μειώσεις μισθών.Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έμμεσα δήλωσε ότι θα συμμετάσχει, εξαντλώντας όπως είπε όλα τα περιθώρια κοινωνικού διαλόγου, ζητώντας ωστόσο διευκρινήσεις για το περιεχόμενο του μορατόριουμ.

«Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου ψάχνουμε πραγματικά να βρούμε οδούς συνεννόησης, μαζί με τους εργαζόμενους, κρατώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ζωντανές. Η αναφορά του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας κ. Ρουπακιώτη για moratorium, δεν γνωρίζουμε εάν είναι έκκληση ή πρόταση, ούτε έχει διευκρινιστεί το ακριβές περιεχόμενο και η αιτιολογία της.

Η ΕΣΕΕ ως Κοινωνικός Εταίρος ανταποκρίνεται πάντα σε κάθε διαβούλευση και πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργείου και εξαντλεί όλα τα περιθώρια του κοινωνικού διαλόγου», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.Όσον αφορά την διαιτησία ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι θα πρέπει πλέον να τεθεί σε νέα πλαίσια, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να επανέλθει η μονομερής προσφυγή αλλά μόνο εφόσον η διαιτητική απόφαση περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα μισθολογικά θέματα, χωρίς διατηρητικές ρήτρες κλπ και να αποκλείεται από την διαιτητική απόφαση η ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων που απαιτούν ευρύτερη συναίνεση των μερών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει συνεννόηση εργοδοτών και εργαζομένων, ακόμη και με την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με μειώσεις.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top