O.SY. BUS DRIVERS Μετρό Αθήνας: ξεκινά σε λίγο καιρό η τηλεματική στους σταθμούς της γραμμής 1 του πρώην ΗΣΑΠ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μετρό Αθήνας: ξεκινά σε λίγο καιρό η τηλεματική στους σταθμούς της γραμμής 1 του πρώην ΗΣΑΠ

Μετρό Αθήνας: ξεκινά σε λίγο καιρό η τηλεματική στους σταθμούς της γραμμής 1 του πρώην ΗΣΑΠ

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 | 9:24 μ.μ.



Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του συστήματος στους σταθμούς, μπερδεύοντας τους επιβάτες για το κατά πόσο ισχύουν οι χρόνοι που αναγράφονται στους πίνακες

Στους επόμενους 2 μήνες θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα τηλεματικής στο δίκτυο του ΗΣΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ (εταιρεία ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που διαχειρίζεται πλέον το δίκτυο μετρό και ΗΣΑΠ στην Αθήνα), το σύστημα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία σε σταθμούς του ηλεκτρικού.
Ειδικότερα, έχει εγκατασταθεί σύστημα ATS (σύστημα παρακολούθησης και ρύθμισης κυκλοφορίας των συρμών), στο οποίο περιλαμβάνεται και σύστημα πινάκων πληροφόρησης του επιβατικού κοινού για τους χρόνους άφιξης των συρμών στην αποβάθρα και στον τελικό προορισμό.
Με απλά λόγια, με το σύστημα τηλεματικής, οι επιβάτες θα γνωρίζουν από τις ενδείξεις στους πίνακες που έχουν στηθεί σε ψηλά και ευδιάκριτα σημεία των αποβαθρών το χρόνο άφιξης του επόμενου συρμού προς τον αντίστοιχο προορισμό, κάτι αντίστοιχο με το σύστημα που υπάρχει στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.
Οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και πολλές φορές επικρατεί προσωρινή σύγχυση ανάμεσα στους επιβάτες, οι οποίο δε γνωρίζουν αν οι χρόνοι που αναγράφονται αναφέρονται στην πραγματικότητα ή είναι μέρος της δοκιμαστικής λειτουργίας.
Το έργο της τηλεματικής εντάσσεται στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του δικτύου του ΗΣΑΠ, που πλέον έχει περάσει μαζί με το Μετρό υπό την αιγίδα της ΣΤΑΣΥ, θυγατρικής του ΟΑΣΑ για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα (Μετρό-ΗΣΑΠ και Τραμ).
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top