O.SY. BUS DRIVERS ΟΑΣΑ: κατρακύλα και στα έσοδα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΑΣΑ: κατρακύλα και στα έσοδα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα

ΟΑΣΑ: κατρακύλα και στα έσοδα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 | 12:26 π.μ.


ΟΑΣΑ: κατρακύλα και στα έσοδα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα
Παρά τις υπερβολικές αυξήσεις η μείωση είναι σημαντική ενώ έρχεται δεύτερο κύμα αυξήσεων κατά 25% στο πρώτο τρίμηνο του 2013
Τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας πλήττει ήδη η οικονομική ύφεση. Από την αρχή της χρονιάς οι πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) βαίνουν μειούμενες κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας, αλλά και της λαθρεπιβίβασης.

Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2012 τα συνολικά έσοδα του ΟΑΣΑ εμφανίζονται μειωμένα κατά 5,81% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρά το γεγονός ότι οι τιμές εισιτηρίων και καρτών αυξήθηκαν.

Νέες αυξήσεις
Oι αρμόδιοι των συγκοινωνιακών μέσων εκτιμούν ότι δύσκολα θα ανακοπεί η μείωση των πωλήσεων εισιτηρίων, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται, ενώ, σύμφωνα με το Μνημόνιο, θα έρθουν και νέες αυξήσεις εισιτηρίων, ύψους 25%, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα - τώρα στοιχίζει 1,40 ευρώ - θα ανέβει σε 1,75 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ θα κοστίζει 1,50 ευρώ αντί για 1,20 ευρώ σήμερα. Τα μειωμένα εισιτήρια θα πωλούνται προς 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ, αντίστοιχα.

Από τα στοιχεία του ΟΑΣΑ προκύπτει ότι μειώνεται και ο αριθμός των καρτών απεριορίστων διαδρομών.
Πηγή:ypodomes.com

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top