Σε εκκρεμότητα παραμένει και η αξιολόγηση των 711.655 υπαλλήλων του Δημοσίου (γίνεται από κοινού με την τρόικα και ξένους συμβούλους) με στόχο να φύγουν 150.000 άτομα έως το τέλος του 2015.
Η διαδικασία που θα κρίνει τις ζωές πολλών ελληνικών οικογενειών, βασίζεται στα αποτελέσματα τηςαπογραφής που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Βάσει όσων τότε είχαν ανακοινωθεί, θα έπρεπε το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2011 να ήξερε το κράτος πόσους απασχολεί σε υπουργεία, περιφέρεια αλλά και στον λεγόμενο ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή σε ΔΕΚΟ και φορείς ιδιωτικού δικαίου. Η απογραφή, όμως, δεν έφτασε ποτέ στις ΔΕΚΟ. Αλλά και στο υπόλοιπο Δημόσιο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πληρωμών, στο «στενό» Δημόσιο έχει ολοκληρωθεί ηδιαδικασία ενσωμάτωσης του 87% των υπαλλήλων, δηλαδή 623.140 ατόμων.
Οι υπόλοιποι για διάφορους – γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους – δεν φαίνονται. Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα υπουργεία που έχουν μείνει πίσω είναι το Ανάπτυξης, το Εργασίας, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υποδομών αλλά και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών.
Η κατάσταση περιπλέκεται πλέον, καθώς αρχικά η απογραφή είχε δείξει 768.009 υπαλλήλους ως μισθοδοτούμενους από το κράτος (31 Ιουλίου 2010). Τώρα, η κυβέρνηση καταγράφει 711.655 άτομα, από τα οποία το 87% έχει επιβεβαιωθεί.
Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι πρόοδος υπάρχει. Προσθέτουν όμως ότι σήμερα οι καθυστερήσεις δεν συγχωρούνται, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις, αφού δεν υπάρχει συνολική εικόνα για το πόσοι δούλευαν στο Δημόσιο το 2010, πόσοι εργάζονται φέτος και εν τέλει αν ο κανόνας 1 προς 10 τηρήθηκε και από ποιους, ειδικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr