O.SY. BUS DRIVERS Οι αλλαγές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ. - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι αλλαγές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.

Οι αλλαγές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 | 12:47 π.μ.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ


Όπως έχει καθιερωθεί στη χώρα μας, μετά από βουλευτικές εκλογές η νέα κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.

Όπως φανερώνουν πρόσφατα δημοσιεύματα αυτή η διαδικασία ξεκινά άμεσα και από τη σημερινή κυβέρνηση και μετά την Εθνική Τράπεζα θα ακολουθήσουν «αναδομήσεις» σε φορείς που η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει άμεσα (πχ ΤΑΙΠΕΔ, ΟΠΑΠ , ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ ή λίγο αργότερα (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κλπ)

Τι πρέπει να επισημανθεί; Πρέπει να γίνει σαφές σε επιστημονικούς και πολιτικούς παράγοντες που θα αποδεχτούν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, πως στόχος των όποιων ανακατατάξεων θα είναι η ταχύτερη προώθηση ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος δημόσιων φορέων, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής. Αυτό το ξεπούλημα είναι σαφές από τα δεδομένα που έχουν αναφερθεί για ορισμένες περιπτώσεις (πχ ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κλπ).

Πιθανά να μην γίνουν ανακατατάξεις στελεχών που είναι πιστά στη μνημονιακή πολιτική αλλά είναι βέβαιο πως όσες αλλαγές γίνουν θα είναι στην κατεύθυνση αυτή. Είναι βέβαιο ότι όσοι οριστούν σήμερα στις διοικήσεις ΔΕΚΟ δεν θα έχουν κατεύθυνση την ανάπτυξη τους, αλλά θα έχουν εντολή να προχωρήσουν τις ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις δηλαδή τη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημά τους.

Πρέπει να επισημανθεί εδώ επίσης, πως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα επιδιωχτεί σχετικά με τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ να υπάρξουν επιλογές προσώπων κοινής αποδοχής. Επισημαίνουμε δηλαδή πως για την προώθηση του στόχου αυτού αναλαμβάνει κι η ΔΗΜΑΡ ευθύνη στο έγκλημα, εκτός και διαχωρίσει τη θέση της.

Πάντως κανείς δεν μπορεί να δηλώσει άγνοια για το ρόλο που αναλαμβάνει αποδεχόμενος διορισμό σε διοίκηση δημόσιου φορέα. Δεν μπορεί να αγνοήσει πως στο βαθμό που αναλαμβάνοντας θέση σε διοίκηση φορέα για να συνδράμει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων φορέων, θα βρει απέναντι και τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top