O.SY. BUS DRIVERS Νέο πλαίσιο για τα εργασιακά ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέο πλαίσιο για τα εργασιακά ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Νέο πλαίσιο για τα εργασιακά ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 10:12 μ.μ.

Νέο πλαίσιο για τα εργασιακά ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Τη διαμόρφωση ενός νέου εργασιακού πλαισίου, ζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Όπως αναφέρει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας σε σχετική της ανακοίνωση, η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν συμφωνίες «ώστε να διατηρείται το πρωτεύον στοιχείο της καλής εργασιακής σχέσης, απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη κλίμακα». Υποστηρίζει ακόμη ότι η συλλογική διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών είναι η «μόνη διαδικασία που μπορεί να λειτουργήσει και ενσωματώσει την εκάστοτε οικονομική συγκυρία, θετική ή αρνητική».
Ειδικότερα, ως πρώτα βήματα, η ΓΣΕΒΕΕ προκρίνει:
- Την κατάργηση του άρθρου 37 του Ν. 4024/2011, που αφαιρεί τη δυνατότητα από το υπουργείο Εργασίας της επέκτασης των Συλλογικών Συμβάσεων και σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που δεν είναι μέλη των θεσμικών φορέων που υπογράφουν και συμφωνούν τη σύμβαση εργασίας.
- Την επαναφορά στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού. Οι οποιεσδήποτε μειώσεις ή αυξήσεις πρέπει να είναι, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, αντικείμενο συλλογικής διαπραγμάτευσης, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να είναι σεβαστό από την κυβέρνηση, όπως τονίζει το ΑΠΕ.
- Την επανεξέταση του καθεστώτος της διαιτησίας και διαμεσολάβησης σε ποιο ορθολογική βάση.
«Οι πρόσφατες αλλαγές που επιβλήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, τόσο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης των κλαδικών συμβάσεων, όσο και στον κατώτατο μισθό, οδήγησαν και οδηγούν σε επιδείνωση της ύφεσης και σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή θέσεων εργασίας», υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνοντας ότι «αυτό πρέπει να αλλάξει».

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top