O.SY. BUS DRIVERS Μετρό Αθήνας: αναζητείται χρηματοδότηση για το τμήμα της νέας γραμμής 4 Άλσος Βεϊκου-Ευαγγελισμός - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μετρό Αθήνας: αναζητείται χρηματοδότηση για το τμήμα της νέας γραμμής 4 Άλσος Βεϊκου-Ευαγγελισμός

Μετρό Αθήνας: αναζητείται χρηματοδότηση για το τμήμα της νέας γραμμής 4 Άλσος Βεϊκου-Ευαγγελισμός

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 | 1:32 μ.μ.

Μία πραγματικότητα αποκάλυψε στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κος Καλογιάννης. Η προώθηση της νέας γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας ενώ «καλπάζει» μελετητικά είναι «ορφανή» χρηματοδοτικά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «υπάρχει μια μεγάλη ωριμότητα σε ένα κομμάτι της Γραμμής 4 που αφορά ουσιαστικά το τμήμα από Άλσος Βεΐκου μέχρι το κέντρο μέχρι τον Ευαγγελισμό. Είναι ένας προϋπολογισμός της τάξεως των 900 εκ. ευρώ και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δούμε εάν μπορούμε να βρούμε αυτό το ποσό για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Είναι ωριμότητα μελετών.»

Το έργο των 900εκ.ευρώ προς το παρόν δεν έχει χρηματοδότηση ενώ το πιο πιθανό σενάριο (αυτό που ίσχυε τουλάχιστον μέχρι πριν 2 μήνες) είναι να ενταχθεί στο επόμενο ΚΠΣ. Αυτό φυσικά σημαίνει και έξτρα χρόνος και έξτρα χρήμα για την κατασκευή του.

Από την αναφορά του Υφυπουργό γίνεται κατανοητό ότι το Υπουργείο προσπαθεί να εξοικονομήσει κονδύλια από το παρόν ΚΠΣ (το γνωστό ΕΣΠΑ) από κονδύλια που έχουν μείνει αναξιοποίητα και να κατευθυνθούν σε αυτό το πολύ μεγάλο έργο για την πόλη της Αθήνας.

Το χρηματοδοτικό κενό για την κατασκευή έστω και αυτού του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 είναι γνωστή από το 2005 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε από τον τότε Υπουργό κο Σουφλιά. Έκτοτε κανείς Υπουργός δεν είδε ζεστά την κατασκευή του αλλά από το 2010 ξαναήρθε στην επιφάνεια και προωθήθηκαν οι σχετικές μελέτες.

Σήμερα με την μελετητική ωριμότητα του έργου να είναι σημαντική υπάρχει παντελής έλλειψη χρημάτων καθώς στο σύνολο της η γραμμή αυτή είναι 33 χιλιόμετρα και 29 σταθμοί.

Τα 900εκ.ευρώ που θα κοστίσει το έργο αφορούν την κατασκευή του πρώτου τμήματος της νέας γραμμής 4 από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι μέχρι το κέντρο της πόλης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Έχει μήκος 9χλμ και 9 σταθμούς.

Θα προσομοιάζει με την γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα έχει θύρες ασφαλείας στους σταθμούς. Κατά τη διάρκεια των μελετών αποκαλύφθηκε και μία «γκάφα» καθώς η κατασκευή του αμαξοστασίου στο Γαλάτσι κόλλησε μιας και η τοποθεσία που είχε επιλεγεί ήταν τελικά ..δασική.

Στην πλήρη μορφή της η γραμμή 4 θα ξεκινά από τον Περισσό και το Γαλάτσι και μέσω κέντρου θα φτάνει σε Γουδί, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Πεύκη από την μία, ενώ ένας κλάδος θα πηγαίνει προς Παγκράτι και Άνω Ηλιούπολη.

Πηγή:ypodomes.com
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top