O.SY. BUS DRIVERS Μετρό Αθήνας: ανοίγει και νέο εργοτάξιο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μετρό Αθήνας: ανοίγει και νέο εργοτάξιο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια

Μετρό Αθήνας: ανοίγει και νέο εργοτάξιο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 | 2:15 μ.μ.




Ξεκίνησε εδώ και μέρες η κατάληψη του χώρου που είναι απαραίτητος για το εργοτάξιο της κατασκευής του σταθμού ΝΙΚΑΙΑ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου (Ελ. Βενιζέλου). Πρόκειται για το τρίτο εργοτάξιο μετά από αυτά της Αγίας Βαρβάρας (στην Αγία Ελεούσα) και του Κορυδαλλού (στην Πλατεία Ελευθερίας).

Όλα αυτά φυσικά εντάσσονται στην επέκταση της γραμμής 3 (της μπλε γραμμής) από το σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στα σύνορα Χαϊδαρίου και Αιγάλεω στο Δημοτικό Θέατρο, στο κέντρο του Πειραιά.

Ο χρόνος αποτεράτωσης είναι τον Σεπτέμβριο του 2017, σε πέντε χρόνια από σήμερα. Με την αποπεράτωση του έργου, ύψους 660 εκατ. ευρώ, η γραμμή 3 του Μετρό θα επεκταθεί κατά 7,6 χλμ και θα δημιουργηθούν οι σταθμοί Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Δηλαδή θα υπάρξει πλήρης σύνδεση του Μετρό με την γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), το Τραμ και το λιμάνι του Πειραιά, από το οποίο θα φτάνει κανείς στο αεροδρόμιο σε περίπου 45 λεπτά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από την επέκταση προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, οι οποίοι θα αυξήσουν τους επιβάτες της πρώην ΑΜΕΛ σε περίπου ένα εκατομμύριο ημερησίως.

Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα μεγέθη του εγχειρήματος το καθιστούν ως μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές «ενέσεις» της χώρας. Τα περιβαλλοντικά οφέλη του έργου μεταφράζονται σε μείωση των ρύπων CO2 κατά 119 τόνους ανά ημέρα και βελτίωση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών συνθηκών του Πειραιά.

Όλη η επέκταση είναι υπόγεια και το βάθος των σταθμών ποικίλλει από 17 έως 31 μέτρα. Οι σταθμοί χωροθετούνται θα χωροθετηθούν στην Αγία Ελεούσα (Αγ. Βαρβάρα), στην Πλατεία Ελευθερίας (Κορυδαλλός), στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Αγ.Νικολάου Νίκαια).

Τα επόμενα εργοτάξια θα ανοίξουν στην διασταύρωση των οδών Αιτωλικού και Μαυρομιχάλη (σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ), κάτω από τον σταθμό των ΗΣΑΠ, την πλατεία Οδησσού και Ακτη Ποσειδώνος στο λιμάνι (σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ) και στην πλατεία Κοραή και το Δημοτικό Θέατρο, στην διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου (σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ) που θα είναι ο νέος τερματικός σταθμός της γραμμής 3.

Πηγή:ypodomes.com
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top