O.SY. BUS DRIVERS ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ (30/08/2012) Εφοριακά & άλλα..!!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ (30/08/2012) Εφοριακά & άλλα..!!!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ (30/08/2012) Εφοριακά & άλλα..!!!!

Written By OsyBusDrivers on Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 | 1:10 π.μ.

Μετά από πολύ καιρό η οργάνωση τσιλιμιντίρι ξανά εδώ με μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Σε όλους μας έχει έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας...


 Η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών εκκαθαριστικών είναι χρεωστικά. Όλοι οι συνάδελφοι καλούνται να πληρώσουν από 850€ ( ελεύθερος με εισόδημα κάτω από 20.000) έως και πάνω από 3.000€ όταν η σύζυγος έχει και αυτή εισόδημα πάνω από 20.000€. Τα εκκαθαριστικά της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων κυμαίνονται από 1.100€ έως 1.500€( ελεύθερος με εισόδημα πάνω από 20.000€ ή παντρεμένος που έχει έκτος από το δικό του εισόδημα ένα πολύ μικρό εισόδημα της συζύγου).

Για να καταλάβετε τι ξεφτέρια μας κυβερνάνε σας λέω ότι: Πέρυσι με περισσότερα εισοδήματα, όλοι μας, πήραμε του κόσμου τις επιστροφές από την εφορία, ενώ φέτος εμείς οι ίδιοι, με πολύ λιγότερα εισοδήματα από τα περσινά, καλούμαστε να πληρώσουμε την μάνα μας και τον πατέρα μας. Αν με ρωτήσει κάποιος πιο φορολογικό νομοσχέδιο από τα δύο ( το περσινό ή το φετινό) είναι το πιο σωστό θα του απαντούσα ότι και τα δύο (και του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου) ήταν δύο τεράστιες μαλακίες.

Και αυτό γιατί και το περσινό νομοσχέδιο δεν έπρεπε να μοιράζει επιστροφές απλόχερα σε μια περίοδο που, και καλά, τα οικονομικά της χώρας δεν το επέτρεπαν, αλλά και το φετινό δεν έπρεπε να ξεσκίσει τους φορολογούμενους, γιατί απλούστατα τα λεφτά που τους ζητάει να πληρώσουν, δεν υπάρχουν. Δύο αναφορές εδώ είναι χρήσιμες. Πρώτη αναφορά: Πολλοί από εσάς, κάθε φορά που ακούγονται καινούργια μέτρα, ρωτάτε διαρκώς και αδιαλείπτως,- πόσα θα μας κόψει?- πόσα θα μας κόψει? -πόσα θα μας κόψει?-

Αν λοιπόν σας πει κάποιος συνδικαλιστής (ξέρετε από αυτούς που έχουμε) ότι δεν θα μας κόψει τίποτα και μετά έρθει η κυβέρνηση και μας ζητήσει 2.000€ φόρο(μέσω των φορολογικών δηλώσεων) για το 2013, δεν θα μας έχει κόψει στην ουσία 200€ το μήνα περίπου? Άρα η αύξηση της φορολογίας είναι μια άμεση, αμεσότατη θα έλεγα μείωση εισοδήματος, χωρίς να γίνεται καμία μείωση μισθών. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή. Δεύτερη αναφορά: Ένα μεγάλο ερώτημα αγαπητοί συνάδελφοι είναι γιατί γίνονται όλα αυτά? Γιατί δηλαδή μειώνονται οι μισθοί, γιατί ξεπουλιόνται τα πάντα, γιατί…..?, γιατί…..? Για να σωθεί η πατρίδα? Για να ξεχρεώσουμε? Προφανώς όχι.

Όλα αυτά γίνονται για να φτηνύνουν τα πάντα. Σημειώστε το αυτό. Όλα αυτά γίνονται για να φτηνύνουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι μαρίνες, οι οδικοί άξονες, η ΔΕΗ, η ενέργεια, η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, δημόσιες εκτάσεις, αλλά και ιδιοκτησίες ιδιωτών. Και όταν όλα αυτά φτηνύνουν τόσο όσο θέλουν αυτοί που καθορίζουν το παγκόσμιο παιχνίδι, τότε θα μπουν και θα επενδύσουν αγοράζοντας πάμφθηνα όσα από τα πιο πάνω επιθυμούν. Για να υλοποιηθούν όλα αυτά είναι αναγκαίο να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. 

Πρώτη προϋπόθεση: Πουλημένα τομάρια πολιτικών. Δεύτερη προϋπόθεση: Χώρα με εξαθλιωμένους πολίτες.

Αν λοιπόν η πρώτη προϋπόθεση υπάρχει (πουλημένοι πολιτικοί), προσπαθούν να δημιουργήσουν την δεύτερη(εξαθλιωμένους πολίτες). Εδώ λοιπόν εντάσσονται και οι λυπητερές της εφορίας. Άνθρωποι που ποτέ τους δεν χρώσταγαν ούτε δραχμή στη εφορία τώρα χρωστούν ένα με δύο χιλιάρικα. Μικροσυνταξιούχοι με εισόδημα 8.000€-10.000€  το χρόνο που πριν ήταν αφορολόγητοι, τώρα καλούνται να πληρώσουν φόρο. Είναι έτοιμοι να βάλουν χέρι και στους αγρότες. Πάνε λοιπόν ολοταχώς να εξαθλιώσουν τους πάντες με όποιο τρόπο μπορούν.

Εγώ προσωπικά μόνο ένα έχω να σας πω. Κρατηθείτε όσο μπορείτε. Τι εννοώ με το κρατηθείτε? Εννοώ να μην δώσετε την τελευταία, ψυχική σας κυρίως, αλλά και οικονομική σας ικμάδα. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Φυλάξτε τα ρέστα σας για το τέλος. Το τέλος αργεί πολύ ακόμα. Δεν εννοώ ότι αργεί χρονικά αλλά εννοώ ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα.  

Όλα τα πιο πάνω (πολλά η αλήθεια είναι ) ήταν απαραίτητα για να μπούμε στο κλίμα “εφορία”. Μας ήρθε λοιπόν το μπουγιουρντί, το βάλαμε μαζί με τους άλλους λογαριασμούς, και οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε με ποιο τρόπο θα το πληρώσουμε.

Αυτός είναι και ο σκοπός που έγραψα αυτό το κείμενο. Δηλαδή ποιους τρόπους έχει ο φορολογούμενος να πληρώσει τον φόρο εισοδήματος του οικονομικού έτους 2012. Μερικοί έχουν την άποψη η οποία λέει ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα κ.λπ. Εγώ δεν θα ασχοληθώ αν πρέπει να πληρωθεί ο φόρος ή δεν πρέπει. Αυτό θα το αφήσω σε άλλους οι οποίοι αυτοαποκαλούνται επαναστάτες και δεν θα μπλέξω καθόλου στα χωράφια τους. 

Ποιους λοιπόν τρόπους έχει ο φορολογούμενος να πληρώσει τον φόρο του 2012(για τα εισοδήματα του2011)?

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.       

Ο τρόπος πληρωμής του φόρου ήταν, σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά που μας έστειλε η εφορία, να πληρωθεί σε τρείς (3) διμηνιαίες δόσεις. Αν η πρώτη δόση έληγε τον /07(Ιούλιο) οι άλλες λήγουν τον /09 και /11. Αν πάλι η πρώτη δόση λήγει τον /08(Αύγουστο) οι άλλες δύο λήγουν τον /10 και τον /12. Ήρθε λοιπόν η γαλαντόμα κυβέρνηση και τις 3 διμηνιαίες δόσεις τις έκανε 7 μηνιαίες. Τρίχες κατσαρές δηλαδή. Όμως, και αυτό σημειώστε το, αυτές οι 7 δόσεις είναι χωρίς καμία προσαύξηση.

Η πρώτη δόση από αυτές τις 7 πρέπει να πληρωθεί έως 31/08 και η τελευταία 28/02/21013. Τώρα, αν κάποιου η πρώτη διμηνιαία δόση του εκκαθαριστικού έληγε τον /07 ή και ενωρίτερα και δεν την έχει πληρώσει, για να μπει στη ρύθμιση των 7 δόσεων, θα πρέπει να ξοφλήσει αυτή την ληγμένη δόση και το υπόλοιπο χρέος που θα μείνει, θα ρυθμιστεί σε 7 δόσεις στις ίδιες ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω.

 Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους. Αυτό όμως που είναι άγνωστο στους περισσότερους είναι ότι υπάρχει και μία άλλη ρύθμιση η οποία τρέχει από παλιά, νομίζω από το 2003, η οποία λέει, ότι ο φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε 15 δόσεις (με κατώτερο ποσό δόσης 100€ )και στην διακριτική ευχέρεια του εφόρου είναι τις 15 αυτές δόσεις να τις κάνει έως 24.

Προσέξτε εδώ πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα να αρχίσει η συναλλαγή μεταξύ φορολογούμενου και εφοριακού, αφού αφήνει στην κρίση του εφόρου την επιμήκυνση των δόσεων από 15 σε 24. Ξαναπάμε στα δικά μας.

Αυτό που έχει να κάνει ο φορολογούμενος για να ενταχθεί σε αυτή την ρύθμιση, είναι να αφήσει να λήξει η πρώτη διμηνιαία δόση του εκκαθαριστικού, γιατί όπως λέω πιο πάνω η ρύθμιση αυτή αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μετά από την ημερομηνία που λήγει η πρώτη διμηνιαία δόση του εκκαθαριστικού, πάει ο φορολογούμενος στη ΔΟΥ, στο δικαστικό τμήμα, και ζητάει την ρύθμιση του χρέους του βάσει της “διευκόλυνσης” (“διευκόλυνση” είναι η εφοριακή ορολογία για την συγκεκριμένη ρύθμιση).

Ζητάει επίσης, (αυτό είναι στην δική του διακριτική ευχέρεια), να μπουν στην ρύθμιση εκτός από την ληγμένη πρώτη δόση του εκκαθαριστικού  και οι υπόλοιπες δύο που δεν έχουν λήξει ακόμα. Όμως η πιο πάνω ρύθμιση έχει προσαυξήσεις. Ο τρόπος υπολογισμού των προσαυξήσεων είναι δαιδαλώδης και για αυτό δεν σας τον αναλύω.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μια ρύθμιση συνολικού χρέος 1.200€,  12 μηνιαίων δόσεων, λόγω του κατώτερου ποσού δόσης 100€, θα εμπεριέχει 70 περίπου ευρώ προσαυξήσεις για όλες τις δόσεις. Δηλαδή ο φορολογούμενος θα πληρώσει συνολικά 1270€. Αυτή τη ρύθμιση, όπως αντιλαμβάνεστε, οι κατά τόπους εφορίες επιμελώς αποκρύπτουν οδηγώντας τον κόσμο στις 7 δόσεις για ευνόητους λόγους. 

Τέλος με τα εφοριακά. 

Όποιος συνάδελφος θέλει περισσότερες διευκρινήσεις ας πάρει τηλ. στο 6937011565  (What's Up)  θα είμαι στη διάθεσή του.

 Για την οργάνωση τσιλιμιντίρι Σ. Κομιτόπουλος.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top