O.SY. BUS DRIVERS Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ

Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:08 μ.μ.

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
(πρώην Α.Μ.Ε.Λ. – Η.Σ.Α.Π. – ΤΡΑΜ)
 
 
 
Σε κοινή συνεδρίαση όλων των Σωματείων των εργαζομένων όλων των Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Α.Μ.Ε.Λ. – Η.Σ.Α.Π. – ΤΡΑΜ), σήμερα Τετάρτη 5/9/12, αντιδρώντας στο νέο «τσουνάμι» των μέτρων που ετοιμάζουν Κυβέρνηση και Τρόικα, αποφάσισαν να προχωρήσουν ενιαία σε κοινή δράση σε κοινή δράση.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο νέο χαράτσι στην τιμή των εισιτηρίων κατά 25%, από τις αρχές του 2013. Το εισιτήριο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι αγοραίο εμπόρευμα. Μετά το πετσόκομμα των εισοδημάτων απαιτείται μείωση, και όχι αύξηση στις τιμές των κομίστρων.

Η νέα επίθεση σε μισθούς και συντάξεις είναι ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο επεισόδιο στο εν εξελίξει έγκλημα της εξαθλίωσης ενός λαού.

Η νέα αυτή λαίλαπα κυβέρνησης και τρόικας δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Όλοι θα υποστούν μια ακόμα μείωση στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές τους κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τον γκρεμό της οικονομικής εξαθλίωσης. Και δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις, θα ακολουθήσει και νέα επίθεση.

Ήδη, αποκαλύφθηκαν οι νέες επιταγές της τρόικας για μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, περαιτέρω ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας και αύξηση των ημερών εργασίας (π.χ. κατάργηση του πενθήμερου). Με δύο λόγια, εφαρμογή με ακόμα μεγαλύτερη ένταση των πολιτικών, που ενισχύουν την ύφεση και την ανεργία.

Ήρθε όμως η ώρα να βρουν απέναντι τους τους εργαζόμενους!
- Τώρα, που ξέβαψαν οι απατηλές υποσχέσεις.
- Τώρα, που αποκαλύφθηκαν όλα τα προεκλογικά πυροτεχνήματα.
- Τώρα, που έρχεται η νέα κυβερνητική επίθεση.
- Τώρα, είναι η ώρα να δώσουν την δική τους απάντηση οι εργαζόμενοι.


Καλούμε τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ιδιαίτερα δε, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, να μην εξαντλήσουν την αντίδρασή τους σε μία «εθιμοτυπική» Απεργία. Να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την πολιτική και οργανωτική της προετοιμασία.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top