O.SY. BUS DRIVERS Κοινές δράσεις ΟΑΣΑ - Ιδρύματος Ωνάση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κοινές δράσεις ΟΑΣΑ - Ιδρύματος Ωνάση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Κοινές δράσεις ΟΑΣΑ - Ιδρύματος Ωνάση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 | 8:00 μ.μ.




Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης (16-22 Σεπτεμβρίου) ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνουν κοινές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη χρήση των Αστικών Συγκοινωνιών και την προβολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου», στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, η Στέγη διοργανώνει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις Αστικές Συγκοινωνίες, σε ένα εργαστήριο δύο συναντήσεων (τα Σάββατα 15 & 22 Σεπτεμβρίου, ώρες 10:00-14:00) για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών. Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά συναντιούνται στη Στέγη όπου στελέχη του ΟΑΣΑ θα μιλήσουν για τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, τις λειτουργίες τους και θα παρουσιάσουν διαφορετικούς τύπους οχημάτων και μέσων. Στη συνέχεια, τα παιδιά εμπνέονται και σχεδιάζουν σε χαρτί τους ιδανικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη τους, τη μελλοντική εικόνα της Αθήνας.

Στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Όθωνος, η ομάδα των παιδιών, με την καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου και του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης, παίρνοντας πινέλα και χρώματα «ντύνει» με ζωγραφιές το εξωτερικό ενός λεωφορείου. Παράλληλα, ένα ακόμη όχημα τρόλεϋ δίνει έναυσμα στους ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση μας.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top