O.SY. BUS DRIVERS «Πολυκαταστήματα» θυμίζουν μετά το τέλος της βάρδιας τα Μ. Μ. Μ. - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Πολυκαταστήματα» θυμίζουν μετά το τέλος της βάρδιας τα Μ. Μ. Μ.

«Πολυκαταστήματα» θυμίζουν μετά το τέλος της βάρδιας τα Μ. Μ. Μ.

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 | 7:01 μ.μ.


30 με 50 χαμένα πορτοφόλια την ημέρα βρίσκονται στα βαγόνια του μετρό! 

Πολυκατάστημα με είδη... μαναβικής θα μπορούσαν να ανοίξουν τα τμήματα απολεσθέντων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)... 


Τι ξεχνούν οι επιβάτες τους; Από κινητά τηλέφωνα και κλειδιά, μέχρι γυαλιά ηλίου, πετσέτες και μπανιερά για την παραλία. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κάποιοι αποδεικνύονται υπέρ το δέον αφηρημένοι, ξεχνώντας... τουμπερλέκια, κιθάρες, τύμπανα, ψώνια από τη λαϊκή.

Φύλακες και προσωπικό καθαριότητας, που κάνουν κάθε βράδυ τον τελικό έλεγχο των ΜΜΜ, δεν εντυπωσιάζονται πλέον με ό, τι και αν βρουν. Τουλάχιστον έτσι δηλώνουν.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως οι πιθανότητες να βρει κάποιος αυτό που ξέχασε μέσα σε ένα λεωφορείο ή σε ένα βαγόνι είναι πολλές. Βέβαια το ποσοστό αυξάνεται όταν το «απολεσθέν» δεν έχει χρηματική ή μεταπωλητική αξία.

Πάντως σε σύγκριση με πέρυσι, ξεχάσαμε 30% με 40% λιγότερα αντικείμενα. Πού θα τα βρείτε; Για το ΜΕΤΡΟ στα γραφεία στο Σύνταγμα, για τους ΗΣΑΠ στην οδό Αθηνάς 67 στην Ομόνοια και για τα ΤΡΟΛΕΪ στην πλατεία Αττικής.

Αλλά ας δούμε αναλυτικά τι ξεχνάμε συνήθως. Τα πορτοφόλια είναι μια κατηγορία μόνα τους. Για ευνόητους λόγους. Τις περισσότερες φορές οι κάτοχοί τους τα ξαναβρίσκουν αλλά χωρίς τα... χρήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), για Απρίλιο και Μάιο, φέτος, στο Μετρό, τα χαμένα πορτοφόλια που βρέθηκαν, σχεδόν, διπλασιάστηκαν! Μάλλον φταίει η έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν πλέον τους συρμούς. Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τον χειμώνα στο Μετρό, καθημερινά θα βρεθούν περίπου 30 με 50 πορτοφόλια, ενώ το καλοκαίρι αυτός ο αριθμός εκτοξεύεται.

Αντίθετα, αν χάσετε διάφορα τιμαλφή στα ΜΜΜ... ξεχάστε τα. Η εμπειρία έχει διδάξει ότι ελάχιστα παραδίδονται, ανεξαρτήτως της... κρίσης. Επίσης σπανίζουν οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη, όπως οι συσκευές ακρόασης μουσικής (mp3 και iPod) θα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους.

Τέλος, σακούλες με καινούρια ρούχα από «φρέσκα» ψώνια, συνήθως έχουν μικρές πιθανότητες να παραδοθούν. Αντιθέτως, σακίδια ή σακ βουαγιάζ με ρουχισμό που δεν είναι «του κουτιού» παραδίδονται σχεδόν πάντοτε.

Μια άλλη κατηγορία είναι τα «δημόσια έγγραφα, ταυτότητες, αστυνομικές και φοιτητικές, κάρτες για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ». Και αυτά χάνονται συχνά, σε βαγόνια και λεωφορεία.

Φοιτητικές εργασίες, δικόγραφα, χαρτιά για ασφαλιστικά Tαμεία και βιογραφικά για αναζήτηση εργασίας συγκαταλέγονται στα είδη που -ευτυχώς- παραδίδονται στα τμήματα απολεσθέντων των ΜΜΜ.

«Οτιδήποτε χαθεί, αλλά παραδοθεί στον οδηγό, έχει μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει στον κάτοχό του» εξηγούν στελέχη του ΗΛΠΑΠ. Παιδικά ρούχα και παπούτσια, εμβάσματα, ταυτότητες συγκαταλέγονται στη «σοδειά» των τρόλεϊ που κατά παράδοξο τρόπο δείχνουν μια... προτίμηση σε αυτά τα αντικείμενα.

Οσοι τα έχασαν, συνήθως πηγαίνουν πανικόβλητοι στην αρμόδια υπηρεσία και σχεδόν... απαιτούν την επιστροφή τους. Και πάλι, όμως, υπάρχει μια διαδικασία. Θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν μια σχετικά ακριβή περιγραφή τους για να τα παραλάβουν.

Πηγες: ypodomes.com     ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top