O.SY. BUS DRIVERS Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 11:50 μ.μ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26-9-2012

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
Πειραιάς, 24/9/2012


    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η        
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  
ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από έναρξη της κυκλοφορίας 
έως 09:00 και 21:00 έως λήξη
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ από  09:00 έως 21:00

     Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
    Εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε έναν πραγματικό εφιάλτη χωρίς τέλος, με συνεχείς και δραματικές περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες, με παρατεταμένη ύφεση, εκρηκτική ανεργία,  απολύσεις, μετατάξεις προσωπικού και ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.
     Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα, ολοκληρωτική επίθεση με κυβέρνηση και τρόικα να σχεδιάζουν να περικοπούν 11,5 δις αποκλειστικά από μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες.
     Παράλληλα, ετοιμάζεται μια ακόμα βίαιη επίθεση για να ισοπεδώσει ο,τι έχει απομείνει όρθιο από τις εργασιακές σχέσειςμετατρέποντας τελειωτικά σε ζούγκλα την αγορά εργασίας. 
     Επιχειρούν να ανεβάσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 εν μέσω παρατεταμένης ανεργίας, κατάργηση του πενθημέρου, μείωση των αποζημιώσεων ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
     Οι ΗΣΑΠ βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα». Σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίηση του τομέα συντήρησης τροχαίου υλικού και θα ακολουθήσουν και άλλοι τομείς,   ενώ έρχεται νέα μείωση των αποδοχών μας με την ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
      Δεν πρέπει να κάτσουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις φάνηκε ότι ο μόνος δρόμος, που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα είναι ο δρόμος του αγώνα.
      Γι’ αυτό, όλοι μαζί, ενωτικά, πρέπει να αγνοήσουμε τις τρομοκρατικές φωνές και να δώσουμε αποφασιστικό παρόν τηνΤετάρτη 26/9 στις 11 το πρωί στο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως, στην Αθήνα. Προσυγκέντρωση των εργαζόμενων θα γίνει στην πλ. Βικτωρίας  στις 10:30π.μ


    - Για να δώσουμε αποφασιστικό και σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα για να σταματήσουν αυτή την καταστροφική πολιτική.

    - Για να απαιτήσουμε  από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η συμμετοχή όλων είναι η δύναμή μας. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 
 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ . 

 
•    Την Τρίτη το πρωί τα Διοικητικά Συμβούλια  όλων  των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ) θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ, στην Αθήνα, για τα επικείμενα κυβερνητικά μέτρα, την προωθούμενη ένταξη των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ στο ενιαίο μισθολόγιο,  την καρατόμηση των μισθών μας, την αντίθεσή μας στο νέο χαράτσι  της αύξησης   της τιμής των εισιτηρίων και την κατάθεση προτάσεων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.
                                                 

                                                             Για τη Διοίκηση 


   Ο Πρόεδρος                                                               Ο  Γεν. Γραμματέας
     Β. Σταθούσης                                                  Τ. Τριανταφύλλου

ΠΗΓΗ



Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top