O.SY. BUS DRIVERS "Ανακοίνωση" ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ) - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Ανακοίνωση" ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ)

"Ανακοίνωση" ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ)

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 | 5:46 μ.μ.




Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012



                                                     "Ανακοίνωση"

Συνάδελφοι, είναι γεγονός πως η κρίση δημιουργεί έκτακτες συνθήκες παντού, σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους.
Με έκπληξη και κλίμα αιφνιδιαστικό συνέταξα, υπέγραψα και κοινοποίησα την ανακοίνωση για το αυριανό 2ο κατά σειρά Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΛΜΑ με έξι (6) θέματα ημερήσιας διάταξης, ένα εκ των οποίων αφορά μομφή προς το πρόσωπό μου.
Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Α. Σταματόπουλος έλαβε ιδιοχείρως την παραίτηση του αντιπροέδρου Μ. Τσακού μέσω της συζύγου του, ο οποίος παραιτείται από την ιδιότητά του αλλά και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου εξαιτίας των γραφόμενών μου στη προσωπική μου σελίδα στο διαδίκτυο..!
Επίσης, χθες βρήκα αναρτημένη έξω από την είσοδο του σπιτιού μου μια κλήση πταισματοδικείου για μήνυση που κατέθεσε εναντίον μου η πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Σ. Πατεράκη, ενώ λίγο αργότερα έλαβα την πληροφορία πως μέλος του ΔΣ διαδίδει και με συκοφαντεί πως συμμετείχα στη σύνταξη της λίστας των διοικητικών υπαλλήλων που πρόκειται να μετακινηθούν στη λειτουργία του δικτύου. Εδώ να υποθέσω πως εφόσον προσωπικά δεν συμμετείχα, κάποιοι συνδικαλιστές πιθανόν τελικά να συνεργάστηκαν δίνοντας ονόματα συναδέλφων;
Συνοψίζοντας και βγαίνοντας τελείως από το παραπάνω κλίμα παιδικής χαράς,αρχικά, αντιλαμβάνεται κανείς πως το παιχνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους. Και λέω αρχικά, διότι στη συνέχεια τα πράγματα από κωμικοτραγικά γίνονται επικίνδυνα για όλους μας. Σε τι κόσμο μαγικό ζουν και δεν βλέπουν τι έρχεται;
Η ολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση των ΣΣΕ, η ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, η κατάργηση του πενθημέρου, οι απολύσεις, οι περικοπές στην παιδεία και την περίθαλψη, η κατάργηση κοινωνικών παροχών,  η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, το νέο φοροληστρικό νομοσχέδιο, θα οδηγήσουν στην πλήρη αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, σε ακόμη πιο άδικα και άνισα καθεστώτα, σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια όλους εμάς.
Λυπάμαι που αναγκάζομαι αυτή τη δύσκολη στιγμή να δηλώσω δημόσια πως ο συνδικαλισμός με τη μορφή που συνεχίζει να ασκείται οδεύει στην αυτοκατάργησή του. Η αναγκαιότητα οριζόντιας αλλαγής νοοτροπίας γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Το μοντέλο συνδικαλιστής – παράγοντας – κομματόσκυλο ήρθε η ώρα να πάει σπίτι και να πάρει μαζί και κάθε αποτυχημένο εγωκεντρικό φρικιό που είδε φως, βρήκε ανοιχτά και μπήκε. Αυτή η κατάντια του αντιπροσωπευτικού σωματείου που εκπροσωπεί 10δες ειδικότητες στο δίκτυο και που εδώ και χρόνια πατρονάρεται από μια μικρή κλίκα αργόμισθων και βολεμένων διοικητικών, πρέπει να σταματήσει εδώ. Γιατί Εταιρεία είναι κυρίως η Λειτουργία. Οι στημένες στα μέτρα ορισμένων λογικές του παρελθόντος πρέπει να εκλείψουν άμεσα. Για να ολοκληρωθεί κάποτε ο Κανονισμός Εργασίας που πάγωσε από το φόβο του Πειθαρχικού, για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, για να αποκτήσουμε όλοι ίσες ευκαιρίες, για να ξεφύγει επιτέλους ο συνδικαλισμός από τις ράγες του ρουσφετιού, του διεφθαρμένου παραγοντισμού και της συστηματικής ίντριγκας. Όσοι συνεχίζουν δίχως τσίπα να εξαπατούν δημιουργώντας παραπλανητικό κλίμα ας αρχίσουν να ετοιμάζουν την απολογία τους.
Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους. Το παλιό πεθαίνει και στη θέση του θα έρθει το νέο. Αυτό θα γεννηθεί σίγουρα από τα κάτω. Η Βάση των Εργαζομένων και οι ανάγκες της θα δείξουν το δρόμο.
Για να πάρει τέλος μια βρώμικη ιστορία… Για να αρχίσουμε ξανά μέσα απ τα χαλάσματα να δημιουργούμε με καύσιμα την προοπτική, την έμπνευση, τηνελπίδα και προορισμό το συλλογικό συμφέρον, τη δικαιοσύνη, την ισότητα.
Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους μας.



Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΛΜΑ
ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΟΡΟΥ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top