O.SY. BUS DRIVERS Δελτίο Τύπου ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ) - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δελτίο Τύπου ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ)

Δελτίο Τύπου ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ)

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 9:03 μ.μ.

Δελτίο Τύπου

Με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τραγικά οι καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας προς τους διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των αυξημένων μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στην επιβολή των ολοένα σκληρότερων μέτρων λιτότητας από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της αστυνόμευσης των διαδηλώσεων παρατηρείται υπερβολική χρήση βίας, βασανιστήρια, αυθαίρετη κράτηση και στέρηση άμεσης πρόσβασης για νομική συμπαράσταση, ενώ τελευταία ξεκίνησαν και οι συλλήψεις συνδικαλιστών – εκπροσώπων εργαζομένων.

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την αυθαίρετη χρήση βίας και την καταχρηστική ρίψη χημικών από την Ελληνική Αστυνομία

Υπενθυμίζουμε για ύστατη φορά ότι το υπόγειο δίκτυο του Μετρό είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρες προσαγωγής αέρα από την επιφάνεια, με αποτέλεσμα αυτοί να εισάγουν στο υπόγειο χημικά αέρια τα οποία επιβαρύνουν αισθητά την υγεία των εργαζομένων, τόσο αυτών που εκτελούν βάρδιες ένα ή δυο επίπεδα κάτω από τη γη (Υπεύθυνοι Σταθμών, Εκδότες κλπ), όσο και αυτών που εργάζονται στο τελευταίο επίπεδο (Οδηγοί Συρμών, Τεχνικοί κλπ).

Σε περίπτωση που κατά την εκτέλεση δρομολογίου λιποθυμήσει οδηγός συρμού από εισπνοή χημικών  αερίων είναι αυτονόητο ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια όλου του επιβατικού κοινού. 

Απαιτούμε άμεσα από την Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει να αυθαιρετεί, να πράττει βάσει Διεθνούς Δικαίου, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να λάβει επιτέλους σοβαρά υπόψη της τους κινδύνους που απορρέουν από την αλόγιστη χρήση χημικών αερίων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ                          ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΟΡΟΥ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top