O.SY. BUS DRIVERS Απεργιακό «τσουνάμι» από τη Δευτέρα - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Απεργιακό «τσουνάμι» από τη Δευτέρα

Απεργιακό «τσουνάμι» από τη Δευτέρα

Written By OsyBusDrivers on Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 | 12:37 μ.μ.



Απεργιακό «τσουνάμι» από τη Δευτέρα
«Κύμα» απεργιακών κινητοποιήσεων έρχεται από τη Δευτέρα στη χώρα, με αποκορύφωμα τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί στη Βουλή το πακέτο περικοπών.
Όλο και περισσότεροι συνδικαλιστικοί φορείςπροαναγγέλλουν κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, δηλώνοντας την αντίθεση τους στα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.
Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι οδηγοί ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.
Τη Δευτέρα σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ «κόντρα στηνκατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», με αιχμή την τροπολογία για ένταξη τουΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ακόμη, μεταξύ άλλων, πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».
Σε πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα προχωρούν οι δικηγόροι, με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.
«Χειρόφρενο» τα Μέσα Μεταφοράς
Από τη Δευτέρα ακινητοποιούνται Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων (ήδη την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία).
Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τηΔευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή.
Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ την Τρίτη και τη Τετάρτη.
Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.
Λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Χειρόφρενο διαρκείας βάζουν από τη Δευτέρα και τα ταξί σε όλη την Ελλάδα, αφού αιφνίδια η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία, τασσόμενη κατά της ψήφισης των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.
Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική γενική απεργία.
Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία.
Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία, δηλώνοντας την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.
Στους δρόμους και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας
Την ίδια στιγμή, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι με 48ωρηκινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη.
Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.
Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει όπως αναφέρει το newpost.gr, 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κυκλοφορήσουν μόνο λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προσωπικό ασφαλείας, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top